Konzolpreferenciák – mi alapján választunk?

Érdekes dolgok derültek ki a nyolcadik konzolgeneráció felhasználóiról.

Konzolpreferenciák – mi alapján választunk?

Baráti társaságokban és különböző fórumokon gyakori, hogy a konzoltulajok igyekeznek meggyőzni a vásárlásra készülőket, hogy az általuk preferált gépet válasszák, vagy éppen a konkurens mellett döntőkkel vitatkoznak arról, melyik gép a jobb. Számos érv el szokott hangozni, ám eddig nem igazán vizsgálták meg tudományos igényességgel, hogy mivel tudja megfogni a Sony, a Microsoft, és a Nintendo a vásárlókat.

A Nielsenvideojátékokra vonatkozó, hiánypótló felmérésében azt kutatták, hogy mi az egyes konzolok legfőbb vonzereje az azokat megvásárlók szemében.

A Nintendo hívei számára a szórakozás a legfontosabb, azaz ők elsősorban azért vették meg a Wii U-t, mert úgy gondolják, a rajta futtatható játékok a legszórakoztatóbbak, és ezekkel lehet a legjobban kikapcsolódni. Az is lényeges számukra, hogy a gép programkínálata ideális a gyerekeknek, a konzol nem kerül annyiba, mint riválisai, kompatibilis a Wii-vel, és számos olyan program akad, ami csak erre a platformra jelenik meg.

A PS4-re voksolók a képfelbontást, a Blu-ray lejátszót (igaz, már az Xbox One-ban is az van), a játékkínálatot és a hardver teljesítményét emelték ki, valamint azt, hogy esetükben a család közös megegyezéssel döntött a Sony gépe mellett.

Az Xbox One vásárlóinak a legfontosabb a márka.

Az Xbox One felhasználóinak a leginkább lényeges tényező maga a márka volt. A második helyen a konzol újító megoldásai szerepelnek, a harmadik döntő tényező pedig a hardver. De ezeken kívül az exkluzív játékkínálat, és a kikapcsolódás-faktor is befolyásolta választásukat.

A felmérésből ezen kívül az is kiderül, hogy tíz, nyolcadik generációs konzolt vásárló személy közül kilencnek már korábban is volt játékgépe, illetve hogy rendkívüli módon hűek kedvenc márkájukhoz. A Wii U tulajok 93, a PS4-birtokosok 91, és az Xbox One-t birtoklók 88 százalékának van otthon egy nemzedékkel korábbi, de azonos családba tartozó gépe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward