Shop menü

KOMPAKT VEZETÉK NÉLKÜLI BILLENTYŰZET A ZALMAN MŰHELYÉBŐL, KÖNNYEDÉN CSERÉLHETŐ MECHANIKUS KAPCSOLÓKKAL

A háromféle mechanikus kapcsolóval elérhető termék egyes billentyűinek karakterisztikája később igény szerint módosítható, hála a cserélhető kapcsolóknak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kompakt vezeték nélküli billentyűzet a Zalman műhelyéből, könnyedén cserélhető mechanikus kapcsolókkal

A Zalman egy kifejezetten helytakarékos gamer billentyűzettel rukkolt elő, ami a normál formátumú klaviatúrák 65%-át teszi ki, már ami a szélességét illeti.

Galéria megnyitása

A „tenkeyless” típusúnak minősülő újdonság természetesen mechanikus kapcsolókkal érkezik, összesen 68 gombot tartalmaz, amelyek alatt Gateron kapcsolók dolgoznak. A kínálatban találunk G Pro Yellow nevű példányt, ami lineárisan működik, de van egy Red modell is, ami szintén lineáris, ám 50 gf helyett már csak 45 gf erő szükséges a lenyomásához. A „tactile”, azaz a kapcsolás-érzetet kínáló modelleket egy Brown mechanika képviseli, amelynek lenyomásához 55 gf  erő szükséges a hivatalos tájékoztatás alapján. A felsorolt összes mechanika 2 milliméternyi út után éri el a kapcsolási pontot, a teljes lenyomás pedig 4 milliméternyi táv megtétele után történik meg.

Galéria megnyitása

A ZM-K610-es típusjelzést viselő gamer billentyűzet különlegessége, hogy a felhasználók nemcsak a billentyűkupakokat cserélhetik, ahogy azt egyéb márkáknál megszokhattuk, hanem akár a mechanikus kapcsolókat is, azaz lehetőség nyílik arra, hogy igényeinknek megfelelő mechanikával lássuk el az egyes billentyű-csoportokat. Ezt a lehetőséget a gyors cserét segítő foglalatos kiépítés segíti.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzet fehér-kék és fehér-szürke dizájnnal kerül forgalomba, minden esetben PBT billentyűsapkákat kapunk, amelyek alatt RGB LED világítás dolgozik, billentyűnként egyedileg. A vezeték nélküli billentyűzet 1000 Hz-es mintavételezési frekvencia elérésre képes a 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül, ám Bluetooth 5.1 támogatással is rendelkezik, ám ekkor már csak 125 Hz-es mintavételezési frekvenciára számíthatunk, ami igazából bőven elég mobilos használatra. Az energiaforrás szerepét egy 3000 mAh-ás akkumulátor tölti be, ami az RGB LED alapú világítás mellőzésével akár 73 órányi üzemidőt is biztosíthat egyetlen teljes töltés hatására.

Galéria megnyitása

A mindössze 764 grammos billentyűzet 311 milliméter hosszú, 103 széles és 40 milliméter magas termék formájában érkezik. Kereskedelmi forgalomban rövidesen találkozhatunk vele, ám a gyártó egyelőre nem árulta el, pontosan mennyibe kerülhet majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére