Kóla- helyett mobilautomatával állt elő a Xiaomi

Kóla- helyett mobilautomatával állt elő a Xiaomi

A Xiaomi Indiában arra készül, hogy utcai automatákat fog kihelyezni, amelyekből például okostelefont is lehet majd vásárolni. Ez meglehetősen érdekes módja a készülékek értékesítésének, de lényegében ezzel a módszerrel sokkal több helyen folytathat offline kereskedést, és olcsóbban megússza a dolgot, mintha boltot nyitna. Az újdonság a Mi Express Kiosk névre hallgat.

A Xiaomi esetében óriási jelentősége van az online felületeken bonyolított forgalomnak, de a vállalat az utóbbi időben Indiában egészen elképesztő méretű bolthálózatot épített ki, már több ezer fizikai értékesítési pontot nyitott. De a jelek szerint még most sem elégedett a vállalat, és ezért dönthet úgy, hogy automatákat is hadrendbe állít India-szerte. Ez meglehetősen szokatlan módja az okostelefonok eladásának, de akár még működhet is a dolog, hiszen az eszköz megvásárlását követően igazából már minden más feladatot meg lehet oldani telefonos vagy online ügyintézéssel, szóval nem igazán szükséges az, hogy például papír alapú szerződéseket írjanak alá az emberek vagy a garanciáról szóló nyomtatványokkal babráljanak. (Ráadásul így csökkenthető a működési költség, melynek köszönhetően növekedhet a profit, vagy adott esetben akár olcsóbban hozzáférhető lehet a termék.)

Galéria megnyitása

Olyan helyekre kerülhetnek majd a cég automatái, ahol relatíve nagy biztonságban lesznek ezek, és a különösen forgalmas pontok élveznek majd előnyt. Arról pontosan nem lehet tudni, hogy milyen védelmi intézkedéseket tesz a cég annak érdekében, hogy ne legyenek a szerkezetek tolvajok áldozatai, de az biztos, hogy minden berendezésen lesz kamerarendszer. Fizetni lehet majd különböző bankkártyákkal, hitelkártyákkal, azonnali utalással és persze készpénzzel is.

A megfelelő készülék kiválasztása pedig egy nagy érintőkijelzős panelen fog megtörténni, ahol minden bizonnyal áttekintést is lehet majd kapni az eszközök képességeiről. Nemcsak okostelefont, hanem más Xiaomi terméket is rejtenek majd az automaták, egyebek mellett például viselhető kiegészítőket és használatra kész hordozható akkumulátorokat. A mobilokból majdnem mindenféle árkategóriás lesz a gépezetekben, a megjelent kép tanúsága szerint még Pocophone is kerülhet a kínálatba.

Galéria megnyitása
Manu Kumar Jain, a cég indiai vezetőségének kulcsfigurája éppen bemutatja az automatát

A Xiaomi Mi Express Kiosk automaták a következő hónapokban folyamatosan terjednek majd Indiában, és nem lenne teljesen meglepő, ha siker esetén a vállalat más területeken is bevetné a különleges szerkezeteket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap