Shop menü

KÍVÜL-BELÜL VILLANTANI FOG AZ OPPO FIND X7, ÉS MÁR TUDJUK, MIKOR JÖN

Mutatós dizájn találkozik majd remek újításokkal jelen állás szerint, ráadásul már nem is kell sokat várni a széria bemutatására.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kívül-belül villantani fog az Oppo Find X7, és már tudjuk, mikor jön

Az elmúlt hetekben több infót is elhintett az Oppo a Find termékvonal új tagjai kapcsán, és most már kiderült az is, hogy mikor fog az okostelefon bemutatkozni. Van már a Find X7-ről több képünk, minden irányból megcsodálhatjuk, és a vállalat hivatalos a információkat is két kézzel szórja a mobilok kapcsán.

Január 8-án mutatja be az Oppo a Find X7 szériát, ami jelen állás szerint a Find X7 és X7 Ultra modellekből állhat majd első körben.

Az Oppo hosszú ideje fejleszti a csúcskategóriás mobiljait úgy, hogy azok dizájnját is próbálja különlegessé tenni, és a Find X7 széria a hivatalos képeken igazán jólmutat. A műbőrt már hosszú ideje alkalmazza a vállalat, és most arról számolhatunk be, hogy a Find X7 sorozattal ennek még nagyobb teret fog engedni, több színű műbőrrel burkolt modell alkotja majd a palettát. De persze azért továbbra is lesz szimpla üveg opció a Find X7-ből.

A tervezők az apró részletekre is ügyelve formálták a Find X7 külsejét, és ezúttal is domináns elem lesz a házon a hátsó kameramodul, ami jelentősen kiemelkedik a hátlap síkjából. A Find X7-nél három kamera található ebben az egységben, a Find X7 Ultránál pedig már négy képszenzor lett egy csokorba fogva. Ez utóbbi például már kettő periszkópos lencserendszrrel szerelt kamerával fog szolgálni.

A Hasselblad márkanév az új csúcsmodelleknél is előkerül majd, ami jellemzően szoftveres extrákat jelent majd, a Find X7 Ultra kamerái 14 mm-től 135 mm-ig terjedő gyújtótávval dolgoznak majd, a Find X7 pedig 15-70 mm-es megoldásokkal fog szolgálni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindkét mobil szolgál majd ultraszéles látószögű kamerával, de ezek valamelyest eltérőek, zoomolni pedig a Find X7-tel 3-szoros mértékben lehet majd, míg a Find X7 Ultra kb. 6-szoros optikaizoomról fog gondoskodni. A főkamera alapját az 1 colos LYT-900 Sony szenzor adja majd.

A mobilok már mesterséges intelligenciával felvértezve kerülnek a boltokba. Az Oppo elvileg házon belül fejlesztett AndesGPT modellje lesz elérhető a mobilokon, amiről azt kell tudni, hogy 7B, 70B és 180B paraméterekkel (Tiny, Turbo, Titan) fog üzemelni, és hibrid működésre képes. Sok feladatot helyben meg tud majd oldani a legkisebb modellt használva, de lesz mikor felhőre támaszkodik a nagyobb számítási kapacitásért. Automatikusan el tudja majd dönteni az adott szolgáltatás, hogy éppen mi az ideálisabb a hatékonyság és a gyorsaság szempontjából.

Galéria megnyitása

Egy 200 szóból álló szöveget mindössze 0,2 mp alatt fog feldolgozni és összesíteni egy rövidített formába az AndesGPT, de mér egy 2000 szavas szövegnél is képes lesz ezt 2,9 másodperc alatt megoldani, és egy meg nem nevezett konkurenséhez képest ez 2,5-szer gyorsabb tempót jelent. Nagyon sok lehetőséget nyújt majd a szolgáltatást, akár 14 ezer szavas szövegben is képes lesz kontextusnál maradni, és idővel egyre több feladatot láthat majd el az Oppo eszközein, a ColorOS keretei között. A rendszer hanganyagok feldolgozására is képes lesz.

Az Oppo a legújabb felsőkategóriás rendszerchipeket használatba véve fogja elindítani az újdonságokat, és a Snapdragon 8 Gen 3 bevetése mellett arra is ügyel majd, hogy a szoftveresen oldalon is mindent megtegyen a teljesítményért és a gördülékeny működésért. Bevezetésre kerül a Tidal Wave architektúra néven futó új teljesítményütemező rendszer. Ez arra szolgál majd, hogy a hardver a mobilok működése során a lehető legkevesebb esetben legyen azért korlátozott, mert valahol szűk keresztmetszetbe fut.

Galéria megnyitása

A Tidal Wave a hasonló teljesítményoptimalizáló megoldásoknál lényegesen mélyebbre fog menni, és állítólag már az L3 és a chiphez kapcsolódó egyéb osztott gyorsítótárak működését is tudja majd befolyásolni. A dinamikus teljesítmény elosztással minden eddiginél nagyobb hatékonyságot tud majd elérni, és a különböző sávszélességek a hardverelemek között kevésbé fogják limitálni a rendszer működését. Az Oppo elsősorban az iPhone-hoz mérten szerette volna a legtöbbet kihozni a Find X7-ből, és állítólag sikerült jobb válaszidőket elérni a Tidal Wave bevetésével.

Az Oppo Find X7 nemzetközi szinten elérhető lesz, és bár még nem mutatkozott be, de Kínában már lehet foglalásokat leadni a készülékekre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére