Kívül-belül erős a ViewSonic új táblája

A Viewpad 100Q kifogástalan minőságű házba költöztetett négy magot és egy IPS kijelzőt, majd ehhez egy kellemes árat társított.

Kívül-belül erős a ViewSonic új táblája

A ViewSonictól korábban már láthattunk táblagépeket, de a vállalat egy időre megpihent, és inkább csak külső szemlélőként volt jelen a piacon. Most azonban nagyon úgy fest, hogy visszatértek, és szeretnének jobban gyökeret verni. A forgalmazó újdonságát elnézve, a legnagyobb vetélytársuk az Archos lehet.

A készülék már az első kézbevételt követően azonnal minőségi érzetet kelt. A teljes váz fémből készült, és a hátlapon sem spóroltak az alumíniummal, műanyaggal szinte alig találkozunk. A kiemelkedő anyaghasználat az átlagosnál jobb strapabíróságot feltételez, valamint ez az ujjlenyomatokat sem szedi annyira össze, mint a zongoralakk festéses műanyag, ami szintén jó pont. Az előlapot egy 10,1 hüvelykes megjelenítő tölti ki. Ez a panel kapacitív érzékeléssel, HD felbontással és IPS technológiával szállítja a megfelelő felhasználói élményt.

A ViewPad 100Q belsejében egy RockChip SoC munkálkodik azon, hogy akadásoktól mentes végeredményben részesüljünk. Nevezetesen az RK3188-cal lesz dolgunk, ami mint ismeretes, négy Cortex-A9 magot foglalkoztat 1,6 GHz-es frekvencián, valamint szintén négy Mali-400-as grafikus egységet - ezeknek az órajele 533 MHz. A 28 nm-es csíkszélességen készülő chip 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társasságát élvezi. A gépezet háttértára microSD-vel bővíthető, alapból pedig 16 GB-ot kell beosztanunk. A ViewSonic mindezt egy kb. 8,5 milliméter vastag házba zsúfolta össze, és a súlya sem vészes, hiszen mindössze 590 grammot nyom, tehát könnyebb, mint az Apple iPadje.

A kapcsolati képességei nem pontosan ismertek, így csak a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi meglétében lehetünk biztosak. Emellett van a fedélzeten HDMI kimenet, így nagyban is tudjuk élvezni a tartalmainkat, valamint USB-OTG (On-The-Go) lehetőséget is kapunk, mellyel külső tárhely is hozzácsatlakoztatható a géphez. Két kamera van a ViewPad 100Q fedélzetén, előre egy ismeretlen (valószínűleg 0,3 vagy 2 MPixeles) felbontású figyel, míg hátra egy 2 megapixeles modul került; sajnos a LED segédfényt nélkülöznünk kell. Az operációs rendszer szerepében az Android 4.2 teszi tiszteletét, ami papíron ugyan már nem a legfrissebb kiadású Jelly Bean, de azért nem lehet rá panasz - az Android 4.3 egyelőre csak a "kiváltságosoké".

A ViewSonic ViewPad 100Q ajánlott fogyasztói ára 230 dollár lesz. Még ebben a hónapban kereskedelmi forgalomba fog kerülni, ha minden a terv szerint alakul. Sajnos egyelőre csak fehérben lesz megvásárolható, így akinek emiatt nem nyerte el a tetszését, az kénytelen lesz várni, talán a jövőben bővül a paletta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward