Kiváló e-könyv olvasóval rukkolt elő a Kobo

A Froma névre keresztel szerkezetnek különleges lett a dizájnja és átlagon felüli módon bírja a vizet.

Kiváló e-könyv olvasóval rukkolt elő a Kobo

A Rakuten zászlaja alá tartozó Kobo bemutatta az új csúcsmodelljét, ami különleges megjelenéssel és igazán remek képességekkel szolgál, de az árát is megkéri majd a vállalat. A Forma egy igazán jól kézre álló megoldás nagy megjelenítővel, remek felbontással és egyéb figyelemre méltó lehetőségekkel.

A Kobo Forma esetében a nevéhez idomulóan a forma az első dolog, amit érdemes szemügyre venni. Egy aszimmetrikus gépről beszélhetünk, ami egy kicsit a Kindle Oasist idézi, de ennek a pereme meg van hajlítva, hogy még komfortosabban lehessen egy kézben tartani és felvenni. A megjelenítő Mobius Carta E Ink technológiás, 8 hüvelykes és 1920 x 1440 képpontos a felbontása, ami kereken 300 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. Fontos még itt elmondani, hogy van ComfortLight PRO világítás, ami nemcsak a fényerő, hanem a színhőmérséklet szabályozására is képes, így mindig a lehető legideálisabb módon használható. Arról nem szólt a fáma, hogy milyen rendszerchip lapul a Formában, de azt nyugodtan lehet borítékolni, hogy igazából a teljesítménnyel nem lesz probléma, egészen biztos, hogy kifogástalan élményt kapnak majd a felhasználók. A háttértár 8 GB-os méretet öltött, erre megfelelő formátumban már nagyon sok könyvet és egyebet lehet feltölteni. A szerkezetbe került Wi-Fi kapcsolati lehetőség, ami 802.11 b/g/n szabványoknak felel meg, így akár vezeték nélküli kapcsolattal is lehet rá továbbítani különböző dokumentumokat.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Ennek az újdonságnak nagy erénye az, hogy igen jól fogja bírni a vizet, az IPX8 előírásoknak nemcsak, hogy megfelel, hanem még túl is teljesíti azt.

Egy órán át garantáltan probléma nélkül bírja 2 méteres mélységben, szóval különösen jó lehet azoknak, akik előszeretettel olvasnak a strandon vagy fürdés közben. A készülék szoftvere nagyon szabadon állítható a betűtípus tekintetében, ami értelemszerűen remek dolog, hiszen így mindenki úgy állíthatja be a masinát, hogy a lehető legkényelmesebb olvashatóságról gondoskodjon. Összesen 11 különböző betűtípus biztosított itt, és 50-nél is több különböző stílus állítható be, lehet változtatni a karakterek vastagságát és az élességét is. Az olvasnivalókat .EPUB, .EPUB3, .PDF, .MOBI, .TXT, .HTML, .RTF, .CBZ, és .CBR (ez utóbbiak főleg a képregények szerelmeseinek lehetnek ismerősek) formátumokban lehet majd tárolni a készüléken, ezeket minden gond nélkül képes lesz megnyitni a specifikációja szerint. Képeket is lehet nézegetni az eszközön, de természetesen csak monokróm formán tudja majd az ilyen tartalmakat megjeleníteni a szerkezet. A fájltámogatás ilyen téren .JPG, .PNG, .BMP, .GIF és .TIFF kiterjesztésekre terjed ki.

Galéria megnyitása

A Kobo Forma különleges dizájnja korrekt anyaghasználattal találkozik, szóval mindent egybe véve igazán kellemes benyomást tehet majd az elektronikus olvasó az érdeklődőkre már az első találkozás alkalmával. A termék 160 x 177,7 milliméteres felületű, és a legvékonyabb részén mindössze 4,2 milliméter vastag, azon a területen pedig, ami lényegében a fogásra szolgál, 8,5 milliméteres. A tömegre sem lehet panasz, a kecses újdonság mindössze 197 grammot nyom, szóval könnyebb, mint néhány csúcsmobil (pl. Galaxy Note9, iPhone XS Max), így egy táskába becsúsztatva szinte észrevehetetlenül hordozható. Az eszköz egy Micro-USB 2.0 csatlakozóval lett felvértezve, ezen keresztül veszi fel az áramot a töltés során, és az adatok mozgatásakor is igénybe vehető. Az eszköz egy 1200 milliamperes akkumulátornak ad otthont, és a vállalat honlapján található információk alapján több hétig lehet majd használni egy töltéssel – pontosabb adat nincs, mert ez jelentősen függ az igénybevételtől, itt ugyanis nagyon befolyásolják az üzemidőt az olyan dolgok, mint a világítás vagy a kapcsolati lehetőségek.

A Kobo Forma elsőként az Egyesült Államokban lesz megvásárolható október 16-ától, majd ezt követően fog megjelenni az európai boltokban (Angliában és Franciaországban) előre láthatólag október 23-án. A szerkezet ára meglehetősen magasra szökött, 280 dollárt kell érte leszurkolni, szóval valószínűleg azoknak lesz ez a célkeresztjében, akik valóban rengeteget olvasnak, és látják a vízállóság előnyét is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap