Kitámasztóvá alakítható érintőtollon dolgozik a Samsung

Egészen új funkciót kaphat az S Pen, derült ki egy, az Egyesült Államokban bejegyzett szabadalomból.

Kitámasztóvá alakítható érintőtollon dolgozik a Samsung

Érintőceruza nagyon kevés készülékhez van manapság, mert az egyre kifinomultabb érzékelési technológiáknak hála már ujjal is kellő pontossággal lehet vezérelni a különböző okostelefonokat és táblagépeket. Azonban néhány eszköz rendelkezik ilyen kiegészítővel, és ez általában speciális lehetőségeket biztosít (kézírás, grafikus műveletek). Esetenként olyan speciálisakat is, aminek nincs is köze az eredeti funkcióhoz, ilyen a Samsung 2015 harmadik negyedévében megalkotott szabadalmában foglalt funkció is.

Az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának adatbázisában felbukkant bejegyzés szerint a dél-koreai mérnökök egy olyan érintőtoll megalkotásán munkálkodhatnak, ami akkor is jó szolgálatot tehet, amikor éppen az eredeti munkakörében egyáltalán nincs rá szükség. A Samsung egy olyan új érintőceruza szabadalmát jegyezte be, ami állvánnyá, kitámasztóvá alakítható eszközt ír, illetve rajzol le több ábrán keresztül. Erre a megoldásra már egészen nyugodtan lehet mondani, hogy kettő az egyben érintőtollról beszélhetünk.

A felhasználók általában akkor veszik használatba a Galaxy Note termékcsalád tagjaihoz mellékelt S Pent, ha valamilyen egészen finom grafikus munkát csinálnak, vagy esetleg kézzel szeretnének írni a kijelzőn – például egy dokumentum aláírásakor is nagyon jól jöhet ez. Viszont ha elkészül a friss szabadalomban foglalt érintőceruza, abban az esetben már akár akkor is használatba veheti a felhasználó az eszközt, ha mondjuk filmet néz a tábláján, mobilján, vagy egy prezentációt mutat be a munkahelyén egy 12,2 hüvelykes megjelenítővel rendelkező Galaxy NotePRO tableten. Ezek a felhasználási módok tipikusan azok, amikor aztán végképp nem, vagy csak ritkán lenne szükség érintőtoll használatára, tehát szinte biztos, hogy kihasználatlanul hever a burkolat alatt. Az kitámasztóvá alakítható toll ötlete kifejezetten jó a Samsungtól, és remélhetőleg minél hamarabb megismerkedhetünk az első elkészült termékkel – ha nem fog évekig porosodni egy fiók mélyén, mert egy szabadalomnál sajnos ez sem elképzelhetetlen.

A Samsung levédetett leírása alapján olyan lehet a jövő S Penje, hogy a közepén ketté lehet hajtani, és az egyik része benne van a táblagépben vagy okostelefonban, miközben a másik fele kilóg a gépből, és megfelelő szögben be van hajtva az eszköz mögé. A leírás alapján csak egyetlen irányba lehet majd behajtani az érintőtollat, és a kialakításból fakadóan a bezárt maximális szög is előre meg lesz határozva – ez a balesetek elkerülése miatt fontos. Az érintőceruza támasztékként való használatához a borítás alatt található nyílást is a megszokottól eltérően kell majd kialakítani a szabadalmi leírás szerint, de igazából ez már csak apró részlet. Ahhoz, hogy ez működjön a valóságban, a Samsungnak egy igazán strapabíró megoldással kell előállnia, hiszen a már említett nagyméretű tablet esetében például elég nagy súly helyeződhet a spéci S Pen vállára.

Az érintőtollak alapvetően egyszerű termékek lennének, de mégis nagyon sok kisebb nagyobb szabadalom fűződik hozzájuk. Nem is olyan rég a Microsoft egy új bejegyzéséről számolhattunk be, most pedig a Samsung szabadalmaztatott egy friss érintőtollas elképzelést. Kíváncsian várjuk már, hogy az Apple előáll-e valamilyen újítással ezen a fronton a közeljövőben, hiszen az iPad Pro megjelenése óta már a cupertinói alakulat is alkalmaz ilyen kiegészítőt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward