Kiszivárgott fotókon a Google Pixel 4a

Érdekes kialakítással lehet kilyukasztva a képernyője a készüléknek.

Kiszivárgott fotókon a Google Pixel 4a

A Google tavaly először mutatott be középkategóriás Pixel okostelefonokat, melyek egyértelműen fellendítették a keresetet a referencia eszközök iránt. Ebből erőt merítve a vállalat idén is készíteni fog közepes modelleket. És most kettő fénykép is napvilágot látott a Pixel 3a utódjáról, ami feltehetően a Pixel 4a néven kerül majd a boltokba.

Ebben az évben az új koronavírus kitörés miatt elmarad a Google I/O fejlesztői konferencia, ami több várható újdonságot érint. Az Android 11 ennek a rendezvénynek a keretében mutatkozott volna be, és minden bizonnyal a Pixel 4a okostelefonnak a leleplezésére is akkor került volna sor. A Google nagy valószínűséggel egy online bemutatót tart majd, és talán minden más előadás is streamelve lesz, de erről hivatalos információt egyelőre nem közölt a vállalat.

Korábban már megjelent néhány renderkép a fejlesztés alatt álló termékről (ezek egyike szerepel a borítón), és most pedig az első fényképek is befutottak, amiken nagyjából ugyanúgy fest az eszköz, mint a CAD alapú rendereken. És az eddigiekből kiindulva nagyon úgy tűnik, hogy a Pixel 4a egy kompakt, egy kézzel is kényelmesen használható okostelefon személyében futhat majd be. És mivel ilyen konfigurációkból bizony nincsen túl sok a piacon, könnyen lehet, hogy ezzel sok érdeklődőnek a figyelmét kelti majd fel a Google.

Galéria megnyitása

A Pixel 4a-ról készült felvételeken azt lehet látni, hogy a hátlapon olyan kamerasziget van, ami alakra igazodik a Pixel 4-hez, így a dizájn azonos, viszont itt csak egy kamera és egy LED-es villanó található a négyzetes kitüremkedésen. Az ujjlenyomat-olvasónak is a hátlapon lett kialakítva a hely, nem lesz a szenzor a kijelzőbe integrálva. Ami viszont beleépült a képernyőbe, az a frontkamera. Egy kicsi lyukban található a képalkotó a jobb felső sarokban.

Galéria megnyitása

Annyiban külön érdekes a kiszivárgott kép, hogy a kameralyukat itt minden eddigitől eltérő módon figyelhetjük meg. A Google ez alapján azt találta ki, hogy az órát, ami fix az értesítési sávon, előre hozza, és az mellé pakolja a képalkotó egységet, ezáltal jobb a helykihasználás, mint az eddigi dizájnokkal. Nem kell a kamerán úgy körülfuttatni a képet, hogy igazából a kijelző peremén már hasznos információ úgysem jeleníthető meg, csak optikailag mutatósabb a dolog.

A korábbi pletykák alapján a Google Pixel 4a egy 5,81 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel keskeny kávába foglalva. Elvileg egy LCD technológiát panelre kell számítani. Valószínűleg olyan rendszerchip kerül majd ebbe a készülékbe, ami a Snapdragon 675 felett található a képességét, frissességét tekintve, szóval a teljesítménnyel komoly gond nem lehet. És a kereten a tervezők nemcsak egy C-típusú USB csatlakozónak alakítanak ki helyet, hanem egy 3,5 milliméteres Jack aljazatnak is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap