Shop menü

KISZIVÁRGOTT A GALAXY WATCH ULTRA ÉS A WATCH 7 SPECIFIKÁCIÓJA

Nem meglepő módon a Samsung hamarosan bemutatkozó termékeiről idő előtt kiderült egy sor fontos információ.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott a Galaxy Watch Ultra és a Watch 7 specifikációja

Júliusban tartja majd a Samsung a következő Galaxy Unpacked eseményt, ahol új okosórák is be fognak mutatkozni. A vállalat most több terméken dolgozik párhuzamosan, mint korábban valaha. Készül a cégnél két méretben a Galaxy Watch7, jön egy teljesen új modellként a Galaxy Watch Ultra, és a pletykák szerint egy olcsóbb Galaxy Watch FE modell is jöhet.

A Galaxy Watch FE ezúttal kimaradt a szivárgásból, bár ennek kapcsán is folyamatosan szállingóznak az információk. De most nem a költséghatékony okosórával fogunk foglalkozni, mert sokkal érdekesebb az, hogy mit tartogat a Galaxy Watch7, de még ennél is lényegesebb, hogy mire számíthatunk a Galaxy Watch Ultrától. Többféle teória is volt annak kapcsán, hogy hívja majd a Samsung ezt a csúcsmodellt, végül nem Watch X és nem is Watch7 Ultra lett.

A Samsung új csúcskategóriás órája 47 milliméteres méretben kerül majd a boltokba, amivel elég világosan kijelöli a célközönségét. Férfiak csuklójára lett szabva az eszköz, és a jelek szerint nem készül belőle kompaktabb változat. A Galaxy Watch7 ezzel szemben elérhető lesz majd 40 milliméteres kivitelben is, miközben a nagyobb változata is „csak” 44 milliméteres. Ezen a téren abból a szempontból nincs változás, hogy már a Galaxy Watch6 is 40 és 44 mm-es tokkal látta meg a napvilágot tavaly nyáron.

Galéria megnyitása

Zöld és krém színben lesz elérhető a Galaxy Watch7, a Watch Ultra pedig titán, szürke és ezüst változatban érkezik. Ez utóbbi újdonság nemcsak a színében titán, hanem az anyagában is. Az Apple Watch Ultra 2-höz hasonlóan titántokos (Grade 4) az eszköz, ennek köszönhetően a nagyobb mérete ellenére sem lesz túlzottan nehéz. A Galaxy Watch7 Armor Aluminum2 anyagból lesz és mindegyik termékre zafír kristályüveg fog kerülni. Nem spórol a Samsung az üvegen, ennek köszönhetően nagyon sokáig karcmentes maradhat majd a készülékek felülete.

A Galaxy Watch7 kijelzője 2000 nites fényerőt nyújt majd mérettől függetlenül, a Galaxy Watch Ultra pedig már 3000 nitet tud elérni. Egy olyan rendszerchip kerül az okosórákbam ami már 3 nm-es csíkszélességen készül, ami eléggé meglepő. Ennek köszönhetően a lapka kiemelkedő hatékonysággal üzemelhet majd. Egy különleges felépítésű megoldásról beszélhetünk, ugyanis a felületes specifikáció szerint öt maggal szolgál az egység.

A vásárlók a Galaxy Watch Ultrát minden esetben 4G LTE mobil hálózati modemmel együtt fogják megkapni. A Samsung a Galaxy Watch7-et kínálja majd az LTE támogatás nélkül is, hogy szélesebb ársávot legyen képes lefedni. A tárhely kiviteltől függetlenül 32 GB-os kapacitású.

IP68 tanúsítványt játszi könnyedséggel szereztek az okosórák, a MIL-STD-810H minősítést is megkapták. A Galaxy Watch Ultra már 10 ATM nyomást is el tud viselni, míg a társa 5 ATM vízállósággal szolgál. 300 vagy 425 mAh-s akkumulátorral lesz szerelve a Galaxy Watch7, mérettől függően változik az akkumulátor kapacitása, és 590 milliamperórás teleppel lehet számolni a Watch Ultránál.

A Samsung sokat tesz azért, hogy az okosórái iránti keresletet növelje, és a teljesen új Galaxy Watch Ultra érkezése kicsit biztosan felrázza majd az érdeklődést.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére