Kisebb változáson esett át a Kindle Paperwhite

Az Amazon önálló fénnyel rendelkező könyvolvasója immáron kétszer akkor tárhellyel szolgál. Ennek azok örülhetnek, akik eddig szűkösnek vélték a háttértárat.

Kisebb változáson esett át a Kindle Paperwhite

Az Amazon általában évente szokta újítani a kínálatát táblagép és elektronikus olvasó fronton is. Éppen ezért amikor kiderült, hogy változik a Paperwhite specifikációja, mindenki arra gondolt, hogy megérkezett az új generáció. Pedig sajnos nem.

Néhány napja felbukkant az Amazon rendszerében egy olyan készülék, ami a Kindle Paparwhite with Wi-Fi (2014) néven volt felfedezhető. Azonban itt a felmerült várakozásokkal ellentétben, semmilyen „korszakalkotó” újítás nem került bevetésre, csak egy apró csiszoláson esett át a tavaly bemutatott Paperwhite modell. Az Amazon a The Digital Reader szaklap kérdésére válaszolva rendezte a sorokat. A szóban forgó e-könyv-olvasó csak nagyobb tárhelyet kapott, semmilyen egyéb extra nem történt a vállalat közleménye alapján.

A Kindle Paperwhite első és második generációja is 2 GB tárkapacitással indult bevetésre, amelyből nagyjából 1,2-1,3 GB a szabadon felhasználható. A mostani lépésnek köszönhetően 4 GB-ra növekedett a háttértár, és ezzel együtt a szabadon felhasználható hely valamivel több mint 3 GB lett. Így már az sem jelent gondot, ha például egy könyvarzenál mellett még néhány MP3 zenét is fel szeretne tenni rá a tulajdonosa. Pillanatnyilag hasonló helyzetben a Kindle Touch van, tehát ez az eszköz járt jó példával a mostani fejlesztés előtt. Mit kap az, aki a jövőben emellett a modell mellett teszi le a voksát? Az elmentett tartalmak egy 6 hüvelykes E Ink Carta technológiával operáló panelen rajzolódnak majd ki. A 212 PPI-s pixelsűrűségű panel LED-es háttérvilágítással lett ellátva, ami a lehetőségeihez mérten egyenletesen világítja meg a kijelzőt, hogy ne legyenek eltérő fényerejű foltok. Az olvasó sebességéről egy 1 GHz-es processzor gondoskodik, ami az E Ink kijelző lassabb válaszideje mellett elegendő teljesítménnyel szolgál ahhoz, hogy ilyen téren ne lehessen rá panasz. Van belőle Wi-Fi-s és 3G modemes variáns is, de az még nem világos, hogy mindkettő megkapja-e a kövérebb tárolót.

A kövérebb háttértárral ellátott Kindle Paperwhite egyelőre csak Japánban vásárolható meg, de ez biztosan nem fog így maradni. Idővel a szigetországon kívül is elérhetővé fog válni a 4 GB-os modell. Az árát illetően valószínűleg nincs változás, tehát a tavaly bevetésre küldött Paperwhite-hoz hasonló összeget kérnek el ezért is.

Azt egyébként még nem lehet tudni, hogy erre az évre milyen újításokkal készülhet az Amazon. Tavaly egyedül a Kindle Paperwhite mostani kiadásáról rántották le a leplet, így mostanra már az alap Kindle és a Touch számára is eléggé megérett a generációváltás. Kíváncsian várjuk, mivel készülnek azon túl, hogy az aktuális Paperwhite-ot jobbá tették.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward