Killer E2600-as Gigabites Ethernet vezérlő a Rivet Networks műhelyéből

Az új vezérlő még fejlettebb algoritmusokkal dolgozik és még fejlettebb szoftvercsomag tartozik hozzá.

Killer E2600-as Gigabites Ethernet vezérlő a Rivet Networks műhelyéből

A Rivet Networks a CES 2019 alkalmával mutatta be Killer E2500-as sorozatú vezérlőjét, most pedig, a Computex 2019 idején egy újabb Gigabites Ethernet vezérlőről rántották le a leplet, ami a Killer E2600-as jelölést viseli. Az új vezérlő nagyrészt ugyanazokat az alapokat viszi tovább, amelyek a Killer E2500 dizájnból már ismerősek lehetnek, teljesítményét azonban tovább optimalizálták, valamint a hozzá tartozó kiszolgálószoftvereket is frissítették, így a hálózati csomagok menedzselése még hatékonyabban történhet.

A Killer E2600-as sorozatú Gigabites Ethernet vezérlők első körben az MSI új noteszgépein kapnak helyet, de később egyéb termékeken, például alapokon is találkozhatunk velük. A vezérlő mellé jár a továbbfejlesztett Killet Intelligence Engine, amely még részletesebb képet mutat a hálózati vezérlőn keresztülhaladó hálózati forgalomról. A hardver által használt különböző algoritmusok segítségével megbízhatóan eldönthető, hogy az adott hálózati forgalom milyen alkalmazáshoz tartozik: játékhoz, VoIP alkalmazáshoz, videó letöltéshez, fájl letöltéshez, torrent forgalomhoz, fájl feltöltéshez, vagy éppen egyéb szolgáltatáshoz.

Galéria megnyitásaAz adatfolyam mintázatai alapján azt is el tudja dönteni a rendszer, mely szolgáltatás lehet aktív éppen – a Netflixet és a YouTube-ot például egyaránt felismeri –, így az adatfolyam elemzésével elsőbbséget tud adni a késleltetés-érzékeny feladatoknak a többivel szemben. Ez összességében jobb felhasználói élményt eredményez játék, VoIP kommunikáció, illetve videó streamek megtekintésekor, míg a késleltetésre kevésbé érzékeny dolgok, mint például a letöltések, háttérbe szorulnak.

Az adatcsomagok elemzését és vezérlését hardveresen végzi a Killer E2600, így extra CPU terhelést egyáltalán nem okoz, a működésbe azonban bele lehet szólni a mellékelt szoftver segítségével, így megszabhatjuk, mely szolgáltatások élvezzenek elsőbbséget a többifel szemben.

Az új vezérlőhöz járó szoftvercsomag ezzel együtt a helyi vezetékes hálózat teljesítményének vizsgálatára, illetve optimalizálására is használható. A szoftver a vizsgálat után tippeket adhat, amelyekkel növelhető a hálózati teljesítmény – például egyes alkalmazások bezárását, egyes szolgáltatások kikapcsolását, valamint a prioritás-lista felülbírálását is javasolhatja –, ezek pedig stabilabbá tehetik a hálózati forgalmat, ami az online játékokra is jótékony hatást gyakorolhat.

A Killer E2600-as vezérlő a noteszgépek szegmensében tehát már feltűnt, de az elkövetkező hónapok folyamán a következő generációs alaplapok kínálatában is megjelenik majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap