Kikerült néhány termékcsoport az amerikai büntetővámok alól

És ezzel együtt a korábban beharangozott emelést is elhalasztották, ami igazából nem több egy egyszerű gesztusnál.

Kikerült néhány termékcsoport az amerikai büntetővámok alól

Az Amerikai Egyesült Államok és Kína között régóta kereskedelmi háború zajlik, amelynek keretén belül büntetővámokat vetnek ki a felek az egyes termékcsoportokra. A harc igen komoly fejtörést okoz a különböző szektorok számára, ugyanis a büntetővámok jelentősen megdrágítják bizonyos termékek előállítását, az extra kiadásokat pedig be kell építeni a termékek árába, ami áremelkedést eredményez. Egyes vállalatok már azzal kapcsolatban is tettek lépéseket, hogy a gyártókapacitásukat elvigyék Kínából, ami ismét csak extra költségeket jelent, így végső soron a termékek árának emelkedését eredményezi.

A Trump kormányzat a napokban váratlan fordulatként úgy döntött, 200 milliárd dollár értékű árú esetében szüneteltetni fogja a büntetővámokat egészen 2020. augusztus 7-ig. A döntés értelmében fellélegezhetnek a videokártyák, az alaplapok, a számítógépházak, a 70 dollárnál drágább egerek (jellemzően gamer egerek), a 100 dollárnál drágább trackpad egységek, valamint az 500 W-nál nagyobb teljesítményű szervertápegységek gyártói. Arra persze nem igazán lehet számítani, hogy az eddigi szankciók miatt megemelt árakat a korábbi szintre csökkentsék a felek.

Galéria megnyitásaNemrégiben újabb 110 milliárd dollárnyi terméket érintő büntetővám bevezetéséről döntöttek, ami egyebek mellett az Apple Watch termékcsaládot, illetve a vezeték nélküli audió eszközöket érintette. Változás viszont, hogy a 250 milliárd dollár értékű javakat érintő tarifanövelést, ami október elsején lépett volna életbe és a 10%-os büntetővámot 25%-ra emelte volna, október 15-ig elhalasztották.

Utóbbi igazából egy gesztus, hiszen október folyamán újabb kínai delegáció érkezik az Amerikai Egyesült Államokba, hogy folytassák a büntetővámokkal és a kereskedelmi nézeteltérésekkel kapcsolatos tárgyalásokat.

Hogy a tárgyalások hatására történnek-e egyéb változások, azaz csökkentik vagy növelik-e a kereskedelmi tarifákat a felek? Ez csak később derül ki – a piac érdeke igazából az lenne, ha kiszámítható feltételek mutatkoznának, most ugyanis elég nehéz követni az eseményeket és elég nehéz megfelelően reagálni a helyzetre, annyira kiszámíthatatlan minden.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap