Kids Space néven új gyerekeknek szánt módot alkotott a Google

A Google folyamatosan törekedik a biztonságos eszközhasználat segítésére, és ebben egy újabb eszköz a Kids Space.

Kids Space néven új gyerekeknek szánt módot alkotott a Google

Mindig sok kérdést vet fel, ha arról van szó, hogy a gyerekek számára miként lehet biztosítani a modern eszközöknek a használatát, hiszen ezek azon túl, hogy elképesztően sok jó lehetőséget tudnak nyújtani, komoly veszélyeket is rejtenek. A Google korábban már több gyermekvédelmi megoldással is előállt, amik közül a Family Link a legkomplexebb. Most pedig a Kids Space révén egy újabb fejlesztést húzott elő a kalapjából.

A Google jelentős részben azért hozta létre a Kids Space-t, mert az utóbbi időben, a koronavírus-járvány okán jelentősen megemelkedett a gyerekek digitális eszközök irányába terelése. Viszont a technológiák veszélyei ugyanúgy fennállnak, mint korábban, ha nem nagyobb a fenyegetés. A Kids Space viszont egy olyan környezetet fog nyújtani, ami elvileg kiemelkedő biztonságot tud garantálni a kicsiknek elsősorban táblagépeken.

Első körben a Google létrehozta a Play Áruházon belül az új, gyerekek számára tartalmat biztosító fület, és ide gyűjtötte össze a biztonságosnak talált programokat. Fontos, hogy ez egy olyan szűrt gyűjteményét mutatja az applikációknak, amiket elvileg szakértők válogattak ki. Egytől egyik „tanárok által jóváhagyott” minősítéssel rendelkező programok várják itt a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Galéria megnyitása

És ezt követően indult el a Kids Space, amit a Google a legjobb tudása szerint alkotott meg, és fejleszt majd a továbbiakban is. Ez egy a keresőóriás által dedikált mód, ami előkészítve várja majd a tableteken a vásárlókat, és először a Lenovo fogja alkalmazni a Smart Tab M10 HD Gen 2 modellje esetében. A jövőben valószínűleg már számos tablet fog ezzel együtt befutni. A Kids Space átveheti a gyártók által egyedileg megoldott gyerekmódoknak a helyét.

Ez egy belső felület lesz külön a gyerekek igényeit szem előtt tartva. A fiatalok számára megfelelő élményről lesz képes gondoskodni a Kids Space, miközben biztosítja a tanulási lehetőséget, és az egyénileg alakíthatóságot. Ki lehet majd itt választani a gyerekeknek az érdeklődési köreit, és ezáltal tud majd a rendszer olyan releváns tartalmakat nyújtani, amik hasznos időtöltésként szolgálhatnak. Új olvasni valókat, videókat fedezhetnek fel a csemeték biztonságosan.

A fiatalok a Kids Space keretében jelentős testre szabási lehetőségeket kapnak, például létrehozhatják a saját digitális avatárjukat is. Ezt vagy a saját megjelenésükhöz szabhatják, vagy a vágyaiknak megfelelően alakíthatják ki. Az összes beállítás megfelelő összehangolását követően a Kids Space úgy lesz képes lefoglalni a gyerekeket, hogy minden káros tényezőt kizár.

Galéria megnyitása

A Google nagyon széles választékkal próbál majd szolgálni például az olvasmányok szempontjából. És azt is kiemelte, hogy a könyveket nem is feltétlenül kell majd pénzért beszerezni, ugyanis ingyenesen elérhető tartalomból is lesz egészen sok. Az Egyesült Államokban már most 400 művet tölthetnek le díjtalanul a gyerekek, és a kínálat folyamatosan gyarapodik.

Elérhető majd a fiataloknak szánt YouTube is ebből a környezetből, ahol például kreativitást és más készségeket fejlesztő videókat nézhetnek a gyerekek. A szülőknek meg pedig lesz joga külön appokat telepíteni, és a Play Áruházban a csemete korának megfelelő programok fognak felbukkanni.

Fontos, hogy a Kids Space szolgáltatás kihasználásához a felnőtteknek létre kell hozniuk a gyerekük számára külön Google felhasználói fiókot, ami egyben magával vonja itt a Family Link alkalmazásnak a használatát is, mely egyébként nagyon sok jó felügyeleti lehetőséget nyújt (és elérhető Android, iOS és Chromebook eszközről is). És vannak olyan dolgok, amik regionális korlátok miatt nem fognak menni mindenhol, ilyen például a YouTube Kids is.

Reméljük, hogy a Google Kids Space beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, és idővel teljes egészében jól kihasználható lesz majd Magyarországról is. Hazánkban az egészen biztos, hogy a YouTube Kids hiánya például negatívan fogja eleinte befolyásolni az élményt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap