Kiderültek a Radeon Pro 5000M sorozat tagjainak pontos paraméterei

Az új modellek egyelőre csak és kizárólag a 16 hüvelykes MacBook Pro részeként kerülnek forgalomba.

Kiderültek a Radeon Pro 5000M sorozat tagjainak pontos paraméterei

Az Apple tegnap mutatta be a MacBook Pro sorozat legfrissebb, 16 hüvelykes kijelzővel ellátott tagját, amely egész erős hardvert kapott, ráadásul a hűtését is alaposan átdolgozták, így remélhetőleg a hűtőteljesítménnyel sem lesz semmi probléma. Az új család tagjai a jelek szerint a 15,6 hüvelykes modellek helyét vették át a kínálatban, ugyanis most már csak a 13,3 és a 16 hüvelykes kínálat szerepel az Apple hivatalos weboldalán, a 15,6 hüvelykes példányokat eltávolították a termékpalettáról.

A többféle opcionális bővítési lehetőséggel érkező MacBook Pro noteszgépek fedélzetén új, AMD NAVI alapú mobil videokártyák kaptak helyet, amelyek az RDNA architektúrában rejlő lehetőségeket próbálják hatékonyan kamatoztatni. A termékekkel kapcsolatban a legfontosabb információkat már megosztottuk a MacBook Pro bejelentés kapcsán, azóta viszont az összes fontos paraméterről lehullott a lepel, így ezeket az alábbi táblázatban foglaltuk össze. Íme:

Galéria megnyitása

Mindkét változat egy NAVI 14-es GPU-t kapott, amihez 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a GDDR6-os típusú VRAM. A Radeon Pro 5300M csak 4 GB-os, a Radeon Pro 5500M viszont már 4 és 8 GB-os változatban válik elérhetővé, viszont mindketten 12 GHz-es effektív órajelen ketyegő memórialapkákat használnak, így a memória-sávszélesség értéke 192 GB/s.

Az újdonságok TDP keretét az Apple állította be az adott konfiguráció igényeinek és a hűtésnek megfelelően. Érdekesség viszont, hogy a Radeon Pro 5500M sorozat tagjai a PC piacra szánt megoldásokkal szemben már nem 22, hanem 24 CU tömbbel rendelkeznek, vagyis teljes funkcionalitású NAVI 14-es GPU-t kaptak, ami egyelőre csak és kizárólag a 16 hüvelykes MacBook Pro részeként érhető el. Hogy később a PC piac is megkapja-e ezt a GPU-t, akár a Radeon RX 5500-as sorozat fölé pozícionálva? Ez egyelőre rejtély, de idővel mindenképpen kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap