Kickstarteren a Cooler Master különös kiegészítője

A ControlPad az Aimpad technológiájának köszönhetően újszerű alkalmazás-kezelést nyújt mind a játékokhoz, mind pedig a profi alkalmazásokhoz.

Kickstarteren a Cooler Master különös kiegészítője

A Cooler Master egy hasznos kiegészítővel rukkolt elő, ami számos felhasználási módhoz kiváló lehet: a 24 mechanikus gombot és a két görgőt produktivitás növelésére éppúgy be lehet vetni, mint különböző játékokhoz, ahol fontos a minél finomabb és hatékonyabb irányítás.

A ControlPad névre keresztelt kiegészítő tulajdonképpen nem más, mint egy 24 programozható mechanikus kapcsolóval ellátott billentyűzet, amelynek billentyűi a lenyomás erősségét is képesek érzékelni, hála az analóg Aimpad technológiájának. Míg egy klasszikus mechanikus kapcsolónál csak két állást különböztethetünk meg (lenyomott és normál), addig ennél a megoldásnál precízen érzékelhető, pontosan mennyi utat tett meg a billentyű. A technológia lényege, hogy a billentyű alján van egy fényforrás és egy szenzor, ami méri, mennyi fény verődik hozzá vissza, ebből pedig kiszámolja, mennyire lehet lenyomva az adott gomb. Hogy ezt hogyan kell elképzelni a gyakorlatban? Az alábbi animáció megmutatja – igaz, ezen egy játékkontroller gombja látszik, de az elv attól még ugyanaz.

Galéria megnyitása

Az Aimpad technológiáját Cherry MX Red vagy Gateron Red típusú kapcsolókkal ötvözi a Cooler Master, maguk a mechanikus gombok pedig programozhatóak, így bonyolult parancsokat is hozzájuk lehet rendelni. A manapság tomboló RGB LED láz ezt a terméket sem kerülte el, azaz teljes RGB LED-es háttérvilágítást kaptak a billentyűk. A felső él mentén extraként két darab precíziós görgőt is elhelyeztek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új billentyűzeten keresztül pontosan és hatékonyan lehet irányítani a különböző szimulátorokat, ugyanakkor professzionális alkalmazásokhoz is jól jöhetnek a „nyomásérzékeny” billentyűk, például az ecsetvastagság vagy a kitöltés mértékének kontrollálásához. A professzionális alkalmazások közül a teljes Adobe családhoz készültek kezelést segítő gyorsbeállítások, később pedig egyedi billentyűsapkák is elérhetővé válhatnak, hogy még hatékonyabb és gyorsabb legyen a különböző funkciók elérése.

A szálcsiszolt alumínium házzal ellátott ControlPad mellé egy kényelmes csuklótámasz is jár, az adott rendszerhez pedig USB kapcsolaton keresztül csatlakozik az eszköz. A ControlPad egyelőre még csak a Kickstarter virtuális hasábjain keresztül várja az érdeklődőket és a támogatókat: 75 dollárnyi befektetéssel már hozzá is juthatunk egy ilyen billentyűzethez, valamint különböző tartozékaihoz, ha sietünk. A 250 termékből 230 még elérhető, utána azonban már 100 dollárt kell letenni az asztalra ugyanezért az ajánlatért. A ControlPad gyártásához 50 000 dollárt szeretnének összegyűjteni a vállalat illetékesei, ami jó eséllyel sikerülni is fog, hiszen még 44 nap van a gyűjtésből és már közel 3000 dollárt össze is szedtek. A ControlPad szállítása 2019 májusában indulhat meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap