Két új tesztprogram izzasztja a videokártyákat

A 3DMark legfrissebb kiadása után érkezik a Heaven 4.0 és a Valley 1.0 is, amelyek a Unigine szoftvermérnökeinek munkáját dícsérik

Két új tesztprogram izzasztja a videokártyákat

Az elkövetkező napok folyamán két új alkalmazással bővül a Unigine kínálata: az egyik alkalmazás a népszerű Heaven Benchmark 4.0-s kiadása lesz, míg a másik, ami igazi újdonságnak tekinthető, a Valley 1.0 személyében érkezik. A két friss szoftverrel a rendszer GPU-ját, illetve GPU-it lehet majd hatékonyan megizzasztani, méghozzá Windows és Linux alatt egyaránt. A 32- és 64-bites operációs rendszereket támogató szoftverek Windows alatt képesek maximálisan kiaknázni a DirectX 11.x API-ban rejlő lehetőségeket, míg Linux alatt az OpenGL 4.x segítségével izzasztják meg a rendszerben lapuló videokártyát, videokártyákat vagy IGP-t.

Valley 1.0Valley 1.0Valley 1.0

A Valley esetében egy teljesen új, rendkívül szép tesztkörnyezet áll rendelkezésre, amely egy tavaszi völgyet ábrázol. A távolban felsejlenek a messzi hegycsúcsok jégsapkás csúcsai, de fákból és aljnövényzetből is van elég. A gyönyörű környezetet lélegzetelállító tesszellációval, profi megvilágítással és mélységélességet szimuláló effektekkel varázsolja még élethűbbé a tesztprogram - ehhez persze hatalmas terhelést is helyez a videokártya vállára.

Az új jövevény mellett a népszerű Heaven Benchmark legfrissebb kiadása is érkezik, amely alapjait tekintve a Heaven 3.0-s kiadására támaszkodik. Az új szoftver elődjéhez képest már SSDO (Scene-Space Dimensional Occlusion) támogatást is kínál, emellett továbbfejlesztett Lens Flare és éjszakai csillagfényes égbolt is helyet kapott benne - utóbbihoz renderelt csillagok is tartoznak. Az alkalmazás továbbfejlesztett multi-GPU érzékeléssel, valamint GPU hőmérséklet-, illetve órajel monitorozással egyaránt a felhasználók rendelkezésére áll. Az említettek mellett néhány hibajavítás is bekerült a repertoárba.

Az új tesztprogramok még a héten megjelennek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward