Két új Maxwell alapú mobil videokártya érkezett az Nvidiától

Az újdonságok ezúttal a középkategóriában szállnak harcba a rivális megoldásokkal szemben.

Két új Maxwell alapú mobil videokártya érkezett az Nvidiától

Az Nvidia két új GeForce 900M sorozatú videokártyával bővítette kínálatát, amelyek mindketten Maxwell architektúra köré épülő GPU-val rendelkeznek.

Az egyik friss mobil videokártya a GeForce GTX 960M, a másik pedig a GeForce GTX 950M típusjelzést kapta, alapok tekintetében viszont azonos GPU-ra épülnek, de órajelek tekintetében már lesz némi különbség köztük, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül.

A dolgok jelenlegi állása szerint mindkét új videokártya GM107-es GPU-t alkalmaz, ami a GeForce GTX 750 Ti modellből lehet ismerős. A GPU mindkét esetben 640 CUDA maggal rendelkezik, viszont az alap- és a GPU Boost 2.0-s órajelek között már van némi különbség, ami kellő szakadékot képez a két modell között.

A GeForce GTX 960M csak GDDR5-ös fedélzeti memóriát kaphat, a GeForce GTX 950M azonban GDDR5-ös és DDR3-as kivitelben egyaránt elérhető lesz. A GDDR5-ös példányok mindkét esetben 80 GB/s-os sávszélességgel gazdálkodhatnak, míg a DDR3-as változatnak be kell érnie 32 GB/s-mal. Az új videokártyák természetesen mind az Nvidia Optimus, mind pedig az Nvidia Battery Boost technológiát támogatják a minél energiahatékonyabb működés érdekében. A GeForce GTX 960M és a GeForce GTX 950M videokártyák az Nvidia bejelentése szerint már fel is tűntek a különböző noteszgépekben, hála a vállalat partnereinek.

A friss mobil videokártyákkal elsőként az Alienware, a HP, az Acer, az ASUS és a Lenovo egyes noteszgépeiben találkozhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward