Két új játék is érkezik a Control univerzumában

Ebből az egyik kifejezetten multiplayer lesz, de a Remedy szerint nem kell aggódni emiatt.

Két új játék is érkezik a Control univerzumában

A Control direktora, Mikael Kasurinen bejelentette, hogy a Remedy és az 505 Games kiadó új megállapodást kötött, melynek értelmében két új játék is készül a Control univerzumában:

  • az egyik a Project Condor, ami kifejezetten multiplayer játék lesz
  • a másik pedig egy új "nagy költségvetésű anyag a Control világában", ami úgy hangzik, mint egy rendes folytatás.

Kasurinen hangsúlyozza, hogy a Control sosem csak egy játéknak készült, hanem egy olyan univerzumnak, amiben számos történetet el lehet mesélni, és ezek kapcsolódhatnak egymáshoz. Ebből az első részben elmesélt Jesse sztorija csak egy volt, és rengeteg van még a tarsolyukban. A direktor tisztában van azzal, hogy sok rajongó szkeptikusan áll a multiplayer játékokhoz olyan esetben, ahol a fejlesztő leginkább a single player élményeiről ismert - a Remedy pedig ilyen. Maga Kasurinen is bevallja, hogy egész életében olyan játékokon dolgozott, ami egy főszereplőre és a történetre koncentrált, azonban ő és a csapata is egész életükben hatalmas multiplayer rajongók voltak.

"Tudjuk, hogy lesz szkepticizmus ezzel kapcsolatban, de úgy gondolom, hogy az alapvető értékeink megőrzése mellett igenis tudunk egy közös élményeket nyújtó játékot készíteni, és ez nem fogja kompromitálni az egyediségünket, vagy a történetmesélési stílusunkat. Igen, át kell gondolnunk néhány dolgot, de ezt kihívásnak tekintjük: milyen lenne egy igazi Remedy-féle multiplayer játék?" Ezt az egészet nagy érdeklődéssel és tisztelettel igyekszünk megközelíteni: szeretnénk valami olyat csinálni, ami egyszerre ismerős, ugyanakkor leköt mindenkit, amibe a rajongóink azonnal bele tudnak ugrani és otthon érzik majd magukat" - mondta Kasurinen.

A másik Control-játékról azon kívül nem árult el semmit, hogy egy "nagyobb költségvetésű" anyag lesz. Ugyanakkor Kasurinen arra figyelmeztet, hogy a játékfejlesztés nem rövid folyamat, így még elég hosszú idő lesz, mire bármelyik projekttel kapcsolatban is hallhat majd valamit a nagyközönség. Hozzá teszi ugyanakkor, hogy addig is érkeznek majd más játékok a Remedy háza tájáról.

Hogy mik lehetnek ezek más játékok? Jelenleg még hivatalosan nincs megerősítve, de több megbízható forrás is úgy tudja, hogy a Remedy a klasszikus Alan Wake felújításán, valamint egy teljes folytatáson dolgozik. Az is szinte biztos, hogy ezeket a fejlesztéseket részben vagy egészben az Epic finanszírozza, ugyanis a stúdió két játékra szóló szerződést kötött a céggel.

A Remedy régóta próbálta tető alá hozni az Alan Wake 2-t, azonban a projekt nem igazán indult be, és úgy tudni, hogy már szinte teljesen le is tettek róla, mikor végre sikerült tető alá hozni egy jó megállapodást az Epic segítségével.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap