Két mSATA SSD fér a Zotac új külső adattároló házában

A vállalat emellett egy okos kis dobozkát is bemutatott, ami 10/100 Mbps-os Ethernet porton, illetve WiFi kapcsolaton keresztül ülteti a streameket a HD televízióra.

Két mSATA SSD fér a Zotac új külső adattároló házában

A StreamBox segítségével mobil- és USB-s eszközeinken tárolt tartalmaink könnyedén megjeleníthetővé válnak HD televíziónkon, míg a RAIDbox abban segít, hogy egy igazán gyors, meglehetősen kompakt és könnyű USB 3.0-s külső adattárolót építhessünk.

Zotac RAIDbox

A gyártó friss külső adattárolója egy igazi különlegesség, ugyanis nem 3,5 colos, de még csak nem is 2,5 colos adattárolókat, hanem mSATA formátumú szuperkompakt SSD meghajtókat fogad, méghozzá kettőt.

A szerszámmentesen szerelhető hófehér ház 120,3 x 77,2 x 13 milliméteres mérettel érkezik, belsejében pedig két darab mSATA 3 Gbps-os bővítőhely lapul. A beszerelt mSATA SSD meghajtók mellé természetesen RAID támogatás is jár. RAID 0 módban sebességre, RAID 1 módban pedig biztonságra gyúrhatunk, de ezek mellett JBOD és BIG támogatás is rendelkezésre áll.

Az USB 3.0-s csatolófelületet használó, külső tápadaptert természetesen egyáltalán nem igénylő újdonság Windows 7, Windows 8, Ubuntu 12.04, illetve Mac OS X Mountain Lion operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis. A termékhez egy micro-USB 3.0-s, két USB csatlakozóval ellátott kábel, illetve egy USB-> DC 5V átalakító kábel egyaránt jár.

Bemutatkozik a StreamBox is

A Zotac másik különlegessége egy apró doboz, ami StreamBox névre hallgat. Ezt a kiegészítőt a vállalat mérnökei azoknak készítették, akik okostelefonjukról, táblájukról vagy noteszgépükről egyszerűen és gyorsan, vezeték nélkül szeretnék különböző tartalmaikat HD televíziók kijelzőjére varázsolni.

A kétsávos 802.11 b/g/n WiFi támogatással és 10/100 Mbps-os Ethernet porttal ellátott termék persze klasszikus asztali médialejátszóként is funkcionál: a DLNA támogatás jóvoltából a helyi hálózatról könnyedén játszhatunk le különböző tartalmakat, de akár USB-s adattárolót is használhatunk "műsorforrásként". A mobil eszközökhöz ingyenesen letölthető egy Realtek AirFun névre hallgató alkalmazás, amellyel a videók, fotók és zenék megosztása zökkenőmentes.

Extra, hogy a StreamBox Miracast támogatást is kapott, így azoknál az Android alapú eszközöknél, amelyeknél ugyancsak rendelkezésre áll Miracast támogatás, az eszköz kijelzőjének képét HD televízióra is ki lehet küldeni - természetesen vezetékek alkalmazása nélkül, kényelmesen.

A StreamBox az MP3, FLAC, AAC, OGG Vorbis és WMA audió fájlokat, a HD JPEG képfájlokat, illetve az MPEG4, H.264, WMV9 és AVCHD típusú videókat egyaránt kezeli. A hivatalos weboldalon található információk szerint viszont az eszköz a Dolby Digital, az AC3, illetve a DTS audió sávokat sajnos nem kezeli.

A termék csatlakozói között egy HDMI videó kimenet, egy USB 2.0-s port, egy 10/100 Mbps-os Ethernet port, és egy kombó port is jelen van, ami 3,5 milliméteres analóg audió kimenetként és mini optikai audió kimenetként egyaránt funkcionál. Maga a Streambox 145 x 145 x 95 milliméteres mérettel bír és mindössze 3 wattot fogyaszt működés közben.

A StreamBox és a RAIDbox várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward