Két méretben jön a Fossil sportolóknak szánt okosórája

Az újdonság már a Snapdragon 3100 lapkára épül és minden földi jóval szolgál, miközben az ára elfogadható szinten mozog.

Két méretben jön a Fossil sportolóknak szánt okosórája

A Fossil rengeteg okosórát értékesít, ha minden olyan márkát is ide veszünk, amelyek a Fossil Csoport portfólióját erősítik. És a sikerét részben annak köszönheti a vállalat, hogy remek érzékkel szolgálja ki az igényeket. A most bemutatásra kerülő modell például valószínűleg sok olyan embernek az érdeklődését keltheti majd fel, aki a mindennapjai során sokat mozog.

Galéria megnyitása

Az egész egyszerűen csak Sport névre keresztelt termékkel kapcsolatban néhány területen még ködösek az információk, nem esett például szó arról, hogy az egyik legfontosabb komponenst, a digitális számlapot milyen paraméterek jellemzik. A Digital Trends elmondása alapján a kör alakú panel 1,2 hüvelykes átlójú lehet és OLED technológiás, de ezt hivatalos forrás nem erősíti meg. A Fossil elkötelezett partnere a Google-nek az első okosórája bemutatása óta, és a szoftveres oldalon itt is a Wear OS jelenlétét emelhetjük ki. A felhasználók ennek köszönhetően a Quick Swipe lehetőséggel bármikor hozzáférhetnek majd fontos információkhoz, elérhetik Google Assistant szolgáltatást, a Google Fiten keresztül pedig nemcsak jegyezhetik a mindennapos teljesítményeikkel kapcsolatos adatokat, hanem tanácsokat is kaphatnak az edzéseik alkalmára. Harmadik féltől származó programok is vannak itt előre telepítve, ezek közül kettő lett kiemelve, az egyik a Spotify, amin keresztül megoldható a zenehallgatást, a másik pedig a Noonlight, mellyel vészhelyzetben lehet segélykérést indítani.

Galéria megnyitása

Az okosóra egyik legérdekesebb jellemvonása, hogy a Snapdragon Wear 3100 platform dolgozik alatt. Ezt a Qualcomm idén jelentette be, és bár eléggé közeli rokona a Wear 2100-nak, elvileg hosszabb üzemidő elérését fogja lehetővé tenni. És mivel az ilyen termékeknek az üzemidő az egyik leginkább sarkalatos pontja, remélhetőleg tényleg beváltja a hozzá fűzött reményeket a lapka. Arról nem esett szó, hogy a RAM mekkorára lett szabva, az viszont nem titok, hogy a tárhely 4 gigás. A karóra kapcsolati képességeinek listáján az alapértelmezetten jelenlevő Wi-Fi és Bluetooth modul mellett mindenképpen ki kell emelni az NFC chip meglétét, ami lehetőséget nyújt a mobilfizetési rendszerek kihasználására. És a sportolók számára nagyon fontos, hogy biztosított a GPS vevő, így a futások és a kerékpározások útvonalát úgy tudják rögzíteni a felhasználók, hogy nem kell magukkal vinniük a mobiljukat. Vannak aktivitást figyelő szenzorok, és természetesen biztosított a pulzusmérő is, ami nemcsak az edzések alkalmával tehet majd jó szolgálatot, hanem az egészségmegőrzésben is segíthet.

Galéria megnyitása

Ezt az újdonságot úgy alkotta meg a vállalat, hogy kettő különböző méretben kínálhassa, ezáltal még szélesebb közönséget szolgálhat ki. Az urak számára egy 43 milliméteres tokozású modellel szolgál a Fossil, míg a hölgyeknek a 41 milliméteres változatot kínálja. A nőiesebb méretből nem kevesebb mint 6 színvariációt vonultat fel a gyártó, míg a férfiak csuklójára szabott szerkezetnél csak fekete vagy sötétkék kivitelek akadnak gyárilag. Mindegyik okosórán lehet majd cserélni a szíjat, a nagyobb eszköznél 22 milliméter széles a szilikon pánt, a kisebbnél pedig 18 milliméterről beszélhetünk. A tervezők magas szintű vízállóságról gondoskodtak, 5 ATM nyomást tud elviselni a Sport tokozása, így úszni is nyugodtan lehet vele.

Az üzemidőről a Fossil annyit mondott, hogy a 350 mAh-s kapacitású akkuról több mint 24 órán át lehet majd aktívan használni a készüléket, és az alacsony fogyasztású módban 2 nappal kitolható a futási teljesítménye, de ilyenkor csak a legalapvetőbb funkciók érhetőek el.

A Sport mágnesen csatlakozó töltővel lehet táplálni, ami azt jelenti, hogy könnyedén felhelyezhető, mert a szükséges adapter azonnal a helyére fog ugrani. Ráadásul van gyorstöltés támogatás, ami annyit tesz, hogy 50 perc alatt 80%-ra tölthető a teljen lemerült karóra. Az eszköztámogatást tekintve a Wear OS a meghatározó, az androidos okostelefonoknál legalább a 4.4-es rendszer kell neki, az iOS-nél pedig minimum a 9.3-as kiadást igényli.

A Fossil Sport mérettől függetlenül ugyanannyiba kerül majd, 255 dolláros áron lesz elérhető a boltokban és a honlapon keresztül. A szerkezetet már meg lehet rendelni a vállalat hivatalos weboldalán, a forgalmazása pedig ezen a héten indul. A női és a férfi modellek néhány nap különbséggel kerülnek a boltokba, az utóbbi fog hamarabb felbukkanni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap