Két különleges GeForce GTX 460-as a KFA2-től

Két különleges GeForce GTX 460-as a KFA2-től

A KFA2 két különleges GeForce GTX 460-as sorozatú videokártyáról rántotta le a leplet, amelyek közül az egyik penge vékony dizájnjával, a másik pedig WHDI támogatásával próbálja majd levenni a lábukról a felhasználókat.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy milyen lényeges különbségek vannak az újdonságok között, nézzük meg, hogy miben hasonlítanak egymásra. A KFA2 két új GeForce GTX 460-as modellje referencia órajelekkel érkezik, azaz a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU 675 MHz-en, a 336 CUDA mag pedig 1350 MHz-en ketyeg. A kártyákon 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória helyezkedik el, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, a memóriachipek effektív órajele pedig 3600 MHz-es értéket képvisel. A két újdonság esetében a videó kimenetek között találunk egy DVI portot és egy DisplayPort csatlakozót.

És akkor most jöjjenek a különbségek. A GeForce GTX 460 Razor a referencia modelleken alkalmazott kétslotos hűtés helyett egy egyedi készítésű, egyslotos felépítéssel rendelkező hűtőt kapott, ezzel szemben a GeForce GTX 460 WHDI esetében már egy szintén egyedi felépítéssel bíró, de kétslotos hűtőt alkalmaznak.

A GeForce GTX 460 WHDI modell esetében  a WHDI technológia vezeték nélküli audió- és videójel-továbbítást tesz lehetővé, amit a videokártya és a mellékelt vevő segítségével könnyedén kiaknázhatunk. A WHDI 30 méteres hatótávolsággal dolgozik az 5 GHz-es frekvenciatartományban és tömörítés nélkül továbbítja a megjelenítő felé az audió és videó tartalmakat. A rendszer akár 60Hz-es 1080p-s videó továbbítására is képes, emellett támogatja a HDCP 2.0-s szabványt is, így gond nélkül nézhetünk a technológia alkalmazásával Blu-ray filmeket és egyéb digitális tartalomvédelemmel ellátott tartalmat is. A technológiával kapcsolatban további részleteket itt találhatnak az érdeklődők.

A KFA2 új GeForce GTX 460-asai két év garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá rövidesen. A Galaxy európai részlege egyelőre nem árulta el, hogy az újdonságok pontosan mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward