Két kivitelben érkezett a Desire 620

A HTC új mobilja Qualcomm és MediaTek lapkával is forgalomba kerül.

Két kivitelben érkezett a Desire 620

A HTC újabb okostelefonnal bővítette a kínálatát, és ezzel a modellel tovább növelte a Desire termékcsalád amúgy sem kicsi létszámát. Az új okostelefon kétféle kivitelben kerül majd a boltok polcaira, de ezek között jóformán csak a színfalak mögött fedezhető fel különbség.

A Desire 620 tervezésekor a tajvani szakemberek nem nyúltak messzire, a dizájnt egyértelműen a szintén újnak számító Desire 820 ihlette, és a színvilág is ezt az okostelefont idézi. Az aktuális főhősünk esetében azért szűkösebb lesz a színek kínálata, ugyanis csak fekete-kék és fehér-kék, illetve fekete-szürke és fehér-szürke kombinációban lehet majd beszerezni. A mobiltelefon egy egészen kellemes megjelenítőnek ad otthont. A panel IPS technológiát alkalmaz, 5 hüvelykes képátlójú, a felbontása pedig 1280 x 720 képpontot számlál. Összességében így megfelelő, 294 PPI-s pixelsűrűség, széles betekintési szögek, valamint jó fényerő és színhűség fogja jellemezni. Az előlapjára egy remek kamera került (Eye Experience), ami az önarcképek (szelfik) készítésekor 5 megapixeles felbontásban örökítheti meg a látóterébe kerülő személyeket, és HD videóhívások folytatását teszi lehetővé. A főkamera esetében sincs igazán ok a panaszra, hiszen 8 MPixeles és 1080p-s mozgóképfelvételek rögzíthetőek vele. A hátlapra került még egy LED-es segédfény is, melynek köszönhetően rosszabb fényviszonyok mellett sem fog zavarba jönni a Desire 620.

Az újdonság minden esetben két SIM befogadására van felkészítve, de elérhető lesz 4G LTE támogatással és 3G-re korlátozva (WCDMA) is. Az LTE-s modellben már egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 410 teljesít szolgálatot, tehát négy 1,2 GHz-es órajelen dolgozó Cortex-A53 magról, illetve egy Adreno 306 grafikus egységről beszélhetünk. Ezzel szemben a 3G-s nem 64 bites, viszont jóval komolyabb teljesítményre lesz képes a mindennapok során. Ennél egy MediaTek MT6592-é a főszerep, ami nyolc 1,7 GHz-es Cortex-A7-et foglal magába egy Mali-450 MP4 IGP mellett. Az eltérő chipekkel felvértezett modellek valószínűleg azonos régiókban is megvásárolhatóak lesznek, ezért a HTC megkülönböztethetővé tette őket. A 64 bites Qualcomm chippel ellátott változat simán Desire 620 néven, a MediaTekre épített pedig Desire 620G-ként kerül a boltokba. A fenti különbségeket leszámítva minden más azonos a két telefonban. A rendszermemória 1 GB-os méretben képviselteti magát, a felhasználóknak pedig mindössze 8 GB-nyi tárhellyel kell majd alapból gazdálkodnia. Szerencsére a HTC újdonsága minden esetben bővíthető, így a szabad tárkapacitást könnyedén fentebb lehet tornászni.

Az operációs rendszer szerepkörét az Android 4.4 tölti be, ami természetesen ezúttal is a HTC mérnökei által kialakított felhasználói felületet öltötte magára. Az egyelőre érdekes kérdés, hogy a különböző Desire 620-asok milyen ütemben fognak frissülni, a 64 bit miatt például a qualcommos modellnél kiemelten fontos lenne az Android 5.0 érkezése. A készülék sajnos nem a kompaktságáról és kecsességéről lesz híres, 150,1 x 72,7 x 9,6 milliméteres vonalak határolják, a tömege pedig eléri a 160 grammot. Öröm az ürömben, hogy a terebélyes előlap részben annak is „köszönhető”, hogy megkapta a HTC Boom Sound hangrendszert, ennek megfelelően az előlapján alul és felül is van egy-egy nagy teljesítményű hangkeltő. Végül lássuk, milyen üzemidőre lehet számítani. Az okostelefont sajnos nem éppen izmos akkumulátor kegyeire bízták, hiszen egy mindössze 2100 mAh-s kapacitású megoldásról beszélhetünk, így ilyen tekintetben biztosan nem fog maradandót alkotni az eszköz.

A HTC Desire 620 először Tajvanon került forgalomba, arról pedig egyelőre nem szólt a fáma, hogy más régiókban mikor bukkan fel. A két eltérő modell árában is jelentős differencia alakult ki, ugyanis az eddigi információink szerint a qualcommos mintegy 225 dollárt, a MediaTek lapkának otthont adó pedig csak kb. 165 dollárt kóstál majd. Ez utóbbira még várni kell 1-2 hetet, mire megérkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward