Shop menü

KÉSZÜL A SAMSUNG OKOSGYŰRŰJE, DE MÉG NAGYON SOK A KÉRDÉS KÖRÜLÖTTE

Galaxy Ring néven futhat be az új kiegészítő, de még elég sokat kell rá várni a legfrissebb információk szerint.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Készül a Samsung okosgyűrűje, de még nagyon sok a kérdés körülötte

A viselhető kiegészítők piaca folyamatosan bővül, és bár az utóbbi időben ezen a fronton is sokkal óvatosabbak lettek a gyártók – nincs már annyi különös kísérlet, mint néhány éve –, de azért még van úgy, hogy egy-egy nagy gyártó egy számára teljesen új megoldással próbál előállni. Az okosgyűrűk szegmense viszonylag szűk, de a Samsung azon dolgozhat, hogy erre a területre megérkezzen.

Egyre több pletyka terjeng arról, hogy készül a Galaxy Ring.

A vállalat most van túl több jelentős Galaxy modell bejelentésén, nemcsak az új Fan Edition széria rajtolt, hanem más Samsung termékek is terítékre kerültek. De a gyűrűről nem lehetett hallani semmit sem, és a legtöbb forrás szerint ez nem is meglepő, mert a cég jelen állás szerint csak 2024-ben dobhatja piacra az új kiegészítőt. Lehetett olyan pletykákat hallani, hogy az év eleji nagy Galaxy Unpacked keretében debütálhat a Galaxy S24 szériával, de a The Elec most másról számolt be.

A dél-koreai lap értesülései szerint a Samsung által tervezett gyűrű esetén inkább 2024 második felére kell számítani, de az sem zárható ki teljesen, hogy csak 2025 elejére fog elkészülni. A vállalat szeretné, hogy minél gyorsabban összeálljon az eszköz, de a friss beszámoló szerint még nem érte el a végleges formáját az eszköz. Még a tervezők asztalán van, és innentől nagyon sok időbe telik, mire a tesztelés lemegy és a tömeggyártás feláll a végleges termék köré.

A belső források szerint többféle funkciót is igyekszik a Samsung bezsúfolni az egészen apró kiegészítőbe, de egyelőre azt nem tudják megoldani a mérnökök, hogy a gyártó vágyai és a megfelelő méret találkozzanak. Szóval egyszerűen most még túl nagy az eszköz mindazzal a képességgel, amit a Samsung bele akar zsúfolni.

Galéria megnyitása

A funkcionalitásból nem szeretne a Samsung leadni, szóval most a mérnökök azon vannak, hogy a lehető legtöbb képességet minél összébb zsúfolják. Ez pedig adott esetben teljesen új komponensek létrehozásával sikerülhet. Külön érdekes lesz a Galaxy Ring abból a szempontból, hogy állítólag több méretben lesz elérhető. Az okosgyűrűkkel általános probléma volt mindig, hogy az emberek ujjára általánosan passzolnia kell, márpedig azt mindenki jól tudja, hogy ez lényegében lehetetlen.

A Galaxy Ring akár négy méretben is kereskedelmi forgalomba kerülhet.

A pletykák alapján a méretválaszték szempontjából mindenképpen érdekes lehet majd ez a megoldás, ha sikerül azt megvalósítani, hogy négy különböző méretben is elérhető legyen. Ugyanakkor az például egy ilyen esetben egyáltalán nem lenne meglepő, ha a különböző méretű készülékek képességeiben eltérés alakulna ki. Már az okosóráknál is volt ilyenre példa.

A The Elec arról is hírt adott, hogy a Samsung nem akarja minden áron magában megoldani a fejlesztéseket, hanem külső csapatokat is bevont a fejlesztésbe, hogy a lehető legjobb terméket tudja letenni az asztalra. Kollaborációban dolgozik például a Doosung Tech és a Korea Seongjeon csapatával is. A vállalat állítólag azt is megoldhatja, hogy kiterjesztett és virtuális valóság kezelőszerveként üzemeljen a gyűrű a beépített szenzorok révén.

Egyes feltevések szerint a Samsung a Galaxy Z Fold és Z Flip családok következő generációjával már bemutatkozhat, de a piacra kerülés elhúzódhat néhány hónappal. Ilyen termékeknél például azzal is számolni kell, hogy az egészségügyi funkciókhoz meg kell szereznie különböző országok szervezeteitől megfelelő tanúsítványokat, és bár néhány funkciónál beleférhet, hogy azt csak később fogják bekapcsolni, hiszen ez mostanra az okosóráknál is bevett gyakorlat lett, azért ezt mindennel nem lehet eljátszani.

Az okosgyűrűk piacán egy erős szereplő van jelenleg, az Oura (ennek a képei tűnnek fel a hírben illusztrációként). Ez a vállalat már évek óta nagyon sok energiát fektet a fejlesztésekbe, és tényleg jó lehetőségeket biztosító termékekkel szolgál, ennek köszönhetően tudott fennmaradni. Jelenleg kétféle gyűrűt kínál 330 és 400 eurós összegről indulva, ezek a Heritage és a Horizon nevekre hallgatnak. Az Oura megadja a lehetőséget még arra is, hogy arany vagy rózsaarany gyűrűket vásároljanak az emberek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére