Shop menü

KERESD A LEGENDÁS SNAKE JÁTÉKOT A SPOTIFY-BAN!

Egy easter egg formájában az elmúlt évek talán legjobb Snake másolatát valósította meg a streaming platform.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Keresd a legendás Snake játékot a Spotify-ban!

A Spotify az elmúlt időszakban nem igazán tett az emberek kedvére, többnyire nem kívánatos tartalmakkal töltötte fel az appot, miközben azt nem valósította meg, amire tényleg igény lenne a zenehallgatás szempontjából. (Lossless opció még mindig nincs, de már lépten-nyomon videókba lehet belefutni a platformon.) Időközben viszont egy olyan poént csempészett az applikációba a csapat, amivel biztosan belopja magát néhány ember szívébe.

A szolgáltatáson belül megjelent a Snake. Bizony, az a Snake, amivel annak idején nagyon sokan mulatták az idejüket a nyomógombos Nokiájuk felett görnyedve.

Sok alkalmazásban lehet easter eggeket találni, és a Spotify keretei között is voltak már ilyen rejtett poénok az elmúlt években. Star Wars és Stranger Things tematikájú vicces funkciókkal is találkozhattak korábban a felhasználók, egy időben pedig a Nyan Cat lejátszása során az idővonalon a szivárványon lovagoló cica jelent meg. Ezek a rejtett apróságok mind kikoptak a szolgáltatásból, de a most megjelent Snake remélhetőleg nem csak átmenetileg lesz elérhető az alkalmazásban.

Az elmúlt években, évtizedekben a Snake nagyon sok formában jelent meg újra és újra, de rettentően kevés olyan esetet tudunk mondani, ahol az eredeti játék hangulatát tényleg fel tudták idézni az emberekben. Egész egyszerűen mindenki továbbgondolta azt, amit nem kellett volna. De a Spotify alkalmazásban szinte ugyanolyan letisztult formában jelent meg a Snake, ahogy annak idején a monokróm képernyős Nokiákon. Persze azért itt már vannak színek.

Ebben az esetben nem kígyóval kell menni, hanem a lejátszás piktogramját irányítja a felhasználó az okostelefon kijelzőjén, és az adott lejátszási listát kell felfalni, az albumborítók jelennek meg elszórtan a kijelzőn. Kis jobbra-balra és fel-le húzásos gesztusokkal lehet irányt váltani menet közben, a beszámolók szerint pedig ez nem egyszerű feladat sok esetben, mert igen fontos az időzítés. Igényli a rutint a szórakozni vágyók részéről.

Galéria megnyitása

Minden felkapott albumnál megváltozik a háttér színe, ami kicsit túlzás, de ennyi csicsa talán még belefér. Többet nem is lehet elmondani a rejtett funkció működéséről. Talán még annyit, hogy egy eredményjelzőt is kapott. A játékok végén egyszerűen megjelenik a képernyő tetején, hogy mennyi lett az aktuális kör pontszáma, és mennyi pontot sikerült korábban maximum elérni.

No, de hogy lehet ezt elérni? Olyan nagyon komolyan nincs elrejtve, mint néhány easter egg: az összes lejátszási listánál elérhető három pontos menü gombot kell megnyomni, és itt a felugró lehetőségek listájának aljára kell legörgetni, ahol megjelenik az „Eat this playlist” gomb. A megnyomást követően azonnal indul a Snake.

Galéria megnyitása

Nem egy teljesen új rejtett apróságról van szó egyébként, már korábban megjelent néhány embernél, és mindenki számára még most sem elérhető, de a napokban kapták fel, miután egyre szélesebb közönséget kezdett elérni. Az androidos és az iOS-es alkalmazásban egyaránt felfedezhető a szórakoztató opció. Nálad megjelent már? Oszd meg velünk Discordon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére