Kepler alapú tagokkal bővült a GeForce 600M család

A korábban bejelentett Fermi alapú GeForce GTX 670M és 675M modelleket a Kepler alapú GeForce GTX 670MX és 675MX modellek váltják le.

Kepler alapú tagokkal bővült a GeForce 600M család

Az Nvidia mobil videokártya kínálata meglehetősen érdekes képet fest, már ami a GeForce 600M családot illeti. A furcsaságot az adja, hogy a gyártó a GeForce 600M család Kepler alapú zászlóshajója alatt két olyan modellt helyezett el, amelyek nem Kepler, hanem Fermi alapokon nyugszanak. Mivel a GeForce GTX 675 és GeForce GTX 670 esetében felső, illetve felső-középkategóriás termékekről van szó, így az Nvidia a jelek szerint fontosnak tartotta, hogy a Fermi alapú GF114-es GPU köré épülő megoldásokat idővel leváltsa. Az idő végre eljött, így a két említett modell helyét a GeForce GTX 675MX és GeForce GTX 670MX névre keresztelt megoldások veszik át, amelyek végre tökéletesen illeszkednek a családba, hiszen Kepler alapú GK106-os GPU-ra alapoznak.

Közös tulajdonság, hogy mind a GeForce GTX 675MX, mind pedig a GeForce GTX 670MX 960 CUDA magot kínál. A GPU magórajele mindkét esetben 600 MHz-es értéket képvisel, ám a GPU és a GDDR5-ös típusú fedélzeti memória között már eltérő adatsín teremt kapcsolatot. Az olcsóbbik modellnél, azaz a GeForce GTX 670MX-nél 192-bites, a GeForce GTX 675MX-nél pedig 256-bites adatsín húzódik a GPU és a fedélzeti memória között.

A GeForce GTX 670MX 192-bites adatsínének végén 1,5 GB-nyi, illetve 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóghat, amelynek effektív órajele 2,8 GHz. Ezzel szemben a 256-bites adatsínt használó GeForce GTX 675MX már 2 GB-nyi, illetve 4 GB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodhat, a rendelkezésre álló memóriachipek pedig 3,6 GHz-es effektív órajelen üzemelnek. Utóbbi esetben a memória-sávszélesség értéke 115,2 GB/s.

Az új videokártyák 3D Vision, 3DTV Play, CUDA, DirectX11 és PhysX támogatással kerülnek forgalomba. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-val szerelt mobil videokártyák MXM modulok formájában érkeznek és kétutas SLI támogatással is rendelkeznek. Utóbbinak köszönhetően idővel valószínűleg játékosokat megcélzó, SLI támogatásra alapozó noteszgépekben is találkozhatunk velük.

A GeForce GTX 670MX és GeForce GTX 675MX alapú noteszgépek hamarosan feltűnhetnek az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward