Kepler alapú professzionális VGA-k Nvidia módra

Az Nvidia négy új Kepler alapokon nyugvó Quadro sorozatú professzionális videokártyát dobott piacra.

Kepler alapú professzionális VGA-k Nvidia módra

Az Nvidia új videokártyákat mutatott be a professzionális felhasználóknak szánt megoldások piacán, amelyekkel a konkurens termékek ellen száll harcba. A Quadro sorozat első kepleres tagja, a K5000-es modell már jó ideje elérhető kereskedelmi forgalomban, így csak idő kérdése volt, hogy mikor érkeznek meg olcsóbb, alsóbb kategóriás társai.

Quadro K600
Quadro K600

Az olcsóbb Kepler alapú Quadro videokártyák megérkeztek és jelentősen gyorsabbak, mint Fermi alapú elődeik, de ez aligha meglepő. Az új, egyslotos felépítéssel és aktív hűtéssel ellátott K sorozatú Quadro modellek között összesen négy példányt találunk, amelyek teljesítmény szerinti csökkenő sorrendben a következőek: K4000, K2000D, K2000 és K600. Az új videokártyák legfontosabb paraméterei természetesen már ismertek, így az alábbi táblázatban meg is tekinthetőek:

Ahogy az a fentiekből is kiderül, a K2000D és a K2000 között csak videó kimenetek tekintetében van különbség, egyéb tekintetben azonban azonosak az újdonságok. Az új, Kepler alapú Quadro videokártyák a K600-as modell kivételével egyidejűleg maximum 4 megjelenítő kezelésére képesek és támogatják az Nvidia legmodernebb technológiáit is. A K600 egyszerre maximum két monitor vezérlésére képes.

Quadro K2000
Quadro K2000

Ezek közé tartozik a Maximus technológia, amelyről korábban már írtunk, de emellett a Mosaic eljárásban rejlő lehetőségek is maximálisan kiaknázhatóak. Utóbbinak köszönhetően egy négykártyás munkaállomás segítségével egyidejűleg akár 16 monitort is kezelhetünk. Az új videokártyák a felsoroltakon kívül természetesen a 3D Vision Pro technológiát is támogatják.

Quadro K4000
Quadro K4000

A Quadro sorozat legfrissebb tagjainak szállítását már megkezdte a vállalat, így az újdonságokkal hamarosan találkozhatunk kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward