Kedvező árával hódíthat az Archos pendrive méretű PC-je

Egyre jobban pezseg a pendrive formátumú számítógépek piaca, így egyre szélesebb választékból lehet válogatni. Kár, hogy az alapok egyelőre ugyanazok.

Kedvező árával hódíthat az Archos pendrive méretű PC-je

A HDMI videó bemenetre kapcsolódó, egy normál pendrive-nál nem túl sokkal nagyobb komplett számítógépek piacán egyre komolyabb mozgolódás látszik. Mióta az Intel úttörőként bemutatta az első pendrive PC-t a Compute Stick személyében, azóta riválisai is egyre jobban kezdenek érdeklődni az új, innovatív számítógép-kategória iránt. Legutóbb a Lenovo húzta elő a kalapból saját megoldását, amely tulajdonképpen ugyanazokra az alapokra támaszkodik, mint Inteles társa. Most az Archos is berobbant a piacra saját megoldásával.

Az Archos egy elegáns termék formájában tálalja majd az Intel Compute Stick hardverét, az alap azonban látszólag teljesen változatlan lesz. Ennek fényében megmarad az Intel Atom Z3735F SoC, amihez továbbra is 2 GB-nyi RAM társul – pedig 4 GB-nyit szívesebben látnánk. Az adatok tárolásáról 32 GB-nyi eMMC alapú tárhely gondoskodik, de microSDXC memóriakártyával további tárhelyet is használatba vehetünk. Az 1:1x1 kiépítésű 802.11 b/g/n WiFi vezérlő és a Bluetooth 4.0-s vezérlő szintén a kínálat részét képezi majd, csak úgy, ahogy a microUSB 2.0-s és az USB 2.0-s port is.

Hardver frontján tehát nem lesz különbség az általunk pont a napokban kipróbált Intel Compute Stickhez képest, viszont van két egyéb terület, ami miatt mégis vonzó lehet az Archos megoldása. Az egyik, hogy Windows 8.1 with Bing operációs rendszer helyett rögtön Windows 10-zel kerül az üzletek polcaira, ami július 29-e utáni megjelenést feltételez. A másik az ár.

Míg az Intel Compute Stick 150 dolláros listaáron került forgalomba, addig a nemrég bemutatott Lenovo pendrive PC-ért már csak 129 dollár kérnek. Az Archos még tovább faragja az árcédulát, így saját megoldását már 99 dollárért is haza lehet vinni, ami igen jól hangzik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward