Kanadai ellenpélda

Michael Geist jogi szakértő szerint a kanadai kormány 2008 előtt már biztosan nem fog még csak tárgyalni sem egy, az USA-beli DMCA-hoz hasonló jogvédő törvénytervezetről.

Kanadai ellenpélda

Michael Geist jogi szakértő szerint a kanadai kormány 2008 előtt már biztosan nem fog még csak tárgyalni sem egy, az USA-beli DMCA-hoz hasonló jogvédő törvénytervezetről. Az ország jelenleg is hatályos jogvédő törvényeinek tervezett módosítását eredetileg jelen hónapban tárgyalták volna az Alsóházban, de Jim Prentice ipari miniszter sajtótitkára szerint erre már nem kerülhet sor, ugyanis a tervezetet most már nem fogják elővezetni, és mivel jövő héttől kezdődik a parlament karácsonyi szünete, ezért legkorábban januárban kerülhet újra napirendre a törvénytervezet tárgyalása.

Prentice nem indokolta meg a késlekedést, bár az irodáját valósággal elárasztották az üzenetek és telefonhívások. A tervezetet Geist és mások is élesen kritizálták, mivel meglátásuk szerint az nem csak hogy megsértheti a szólásszabadságot és a magánszférát egyaránt, de még az olyan elterjedt technológiákat is törvénybe ütközővé tenné, mint amilyen például a digitális tévékben alkalmazott "időváltás" (az élő adás rögzítése későbbi visszanézés érdekében). Számos cég egyfajta fájlmegosztók menedékének tekinti Kanadát, mivel az ezirányú törvényei meglehetősen toleránsak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward