Jutányos áron, az Alexával jönnek az Archos új lakáskiegészítői

Az Archos Mate modellek fel lesznek vértezve színes kijelzővel és hangszóróval, de még beépített akkumulátorral is.

Jutányos áron, az Alexával jönnek az Archos új lakáskiegészítői

Az Archos kínálatában már egy ideje vannak intelligens, kapcsolódó lakáskiegészítők, most pedig a vállalat kettő olyan termékkel rukkolt elő, melyek az okosotthonok központi elemeként szolgálhatnak majd. Az újdonságok digitális hangalapú asszisztenssel is meg vannak toldva.

Az Archos nem most először próbál szerencsét ezeknek az eszközöknek a piacán. A franciák február végén, az MWC alkalmával előálltak az Archos Hello család keretében egy olyan termékpárossal, amik még saját hangasszisztenssel voltak megtoldva, most viszont egy kicsit más a helyzet. A vállalat időközben megállapodott az Amazonnal, és az Archos Mate széria tagjainál már az Alexa fogja üdvözölni a jövendőbeli tulajdonosokat. Az Amazon által fejlesztett digitális asszisztens piacvezető szerepet tölt be, és bár nem lehet azt mondani, hogy egyértelműen ez a legjobb a szegmensben, azt biztosan ki jelenthető, hogy minden vetélytársánál nagyobb tudással bír. Már több mint 30 ezer különböző „skill” van a tarsolyában a legutóbbi jelentések szerint.

Galéria megnyitása
Archos Mate (7)

A Mate modelleket nem nevezte el vállalat, szóval csak az alapján lehet őket megkülönböztetni, hogy másképpen néznek ki. Az egyik szerkezet a korábbi Archos Hello eszközök kisebbik, 7 hüvelykes megjelenítővel szerelt tagjára emlékeztet, és ez is éppen 7 colos panelt vonultat fel és éles vonalak határolják. A kisebbik Mate pedig már gömbölyded csak a gombokat tartalmazó felsőrész és a kijelzőt felvonultató „előlap” van egyenesre szabva; ez a készülék egy 5 hüvelykes kijelzőnek ad otthont. A megjelenítőkkel kapcsolatban annyi információt árult el az Archos, hogy HD felbontással dolgoznak. Kamerával is fel vannak szerelve a Mate páros, mindkettőnél 5 megapixeles képalkotóval kell számolni, ami előre láthatólag egészen jó minőségű kép továbbítását teheti lehetővé.

A hangszórókról nem beszélt részletekbe menően az Archos, csak azt mondta el a hivatalos közleményében, hogy térhangzással kell számolni. Nehéz megmondani, hogy mégis mit mutatnak majd az egyre elterjedtebb 360 fokos hangszórókhoz képest, hiszen itt nem ilyen dizájnról beszélhetünk. Mint minden hangasszisztenst felvonultató eszköz esetében, itt is érdemes kitérni arra, mi a helyzet a mikrofonok frontján. A Mate-ekbe kettő darab mikrofon került, és ezek kapcsán azt emelte ki a vállalat, hogy hangfelismerésre is képesek, szóval tudni fogják, hogy melyik felhasználótól jött a kérdés vagy a parancs.

Galéria megnyitása
Archos Mate (5)

Az Archos Mate-ek tehát az Amazon Alexa hangasszisztens révén képesek lesznek megválaszolni az emberek kérdéseit, miközben a kijelzőnek köszönhetően meg is mutathatják a legfontosabb információkat, így például a várható időjárást vagy a naptárat. Be lehet állítani riasztásokat, a konyhában pedig a receptek kérdezhetőek le vizuálisan. A szórakoztatásból is ki tudják venni a részüket a szerkezetek, lehet rajtuk videózni, fényképeket nézni vagy zenét hallgatni. A tulajdonosok kényelmesen felhívhatják vele a rokonaikat, barátaikat és videós összeköttetés kíséretében cseveghetnek. És a Mate duo képes kapcsolni a lakásban található lámpákat, megnézhető rajtuk a biztonsági kamerák képe, szabályozható rajtuk keresztül a légkondicionáló, és így tovább.

Az újdonságok négymagos rendszerchipre épülnek, így megfelelő lesz a teljesítményük azokhoz az általános feladatokhoz, amik rájuk várnak. (Itt nem kell bonyolult, rendszerigényes alkalmazásokat és komoly grafikát felvonultató játékokat futtatni.) A kapcsolati lehetőségek között kettő opciót lehet kiemelni, az egyik a Bluetooth, a másik pedig a Wi-Fi. És érdekesség, hogy akkumulátorral is rendelkeznek a készülékek, így akár még hordozni is lehet őket. A kisebb modell esetében 1500 milliamperes kapacitású telep került a burkolat alá, a nagyobb pedig egy 3000 mAh-s akkut vonultat fel szükség esetére. Persze a lakásokba beállítva hálózati áramról fognak menni.

Az Archos tervei szerint a Mate szériás lakáskiegészítők októberben fognak megjelenni a boltok polcain Európa-szerte. Az árazást illetően csak annyit árult el a vállalat, hogy 100 eurótól fognak indulni az újdonságok, ami értelemszerűen a kompaktabb termék ára lesz, a nagyobb kijelzővel szerelt állóhangszóró többe fog kerülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward