Jövőre csúszik az Evil Genius 2, de legalább még mindig készül

2021 első felében jelenik meg a játék, leginkább a koronavírus miatt késik.

Jövőre csúszik az Evil Genius 2, de legalább még mindig készül

Talán már eleve sokaknak kimaradt, hogy készül az Evil Genius 2, pedig már egy jó ideje dolgoznak rajta. Az eredeti játék ugyebár egyfajta kult státuszt ért el, mint a Dungeon Keeper szellemi örököse. Ez utóbbit a Bullfrog fejlesztette, míg az Evil Genius az Elixir munkája volt, és ezt a stúdiót az egykori Bullfrog-veterán Demis Hassabis alapította.

Az eredeti Evil Genius abban lépett túl az elődjén, hogy a fantasy körítés helyett inkább a kémfilmeket, azon belül is a 60-70-es évek James Bond-filmjeit vette alapul. Egy olyan nemzetközi rosszfiút kellett alakítanunk benne, aki minden áron megpróbálja megakadályozni a jó oldal ügynökeinek munkáját. Ennek érdekében a játék legfontosabb része a bázisépítés volt, valamint fontos szerepet kapott a nemzetközi terepen végrehajtott gonoszság is.

Az Elixir még 2004-ben kezdett el dolgozni a folytatáson, azonban végül 2005-ben be is zárt a stúdió, amivel így úgy látszott, hogy a projekt is eltűnik a süllyesztőben. Ezt követően a Rebellion vette meg az Elixir szellemi jogainak tulajdonát, és ugyan némi mozgás volt a franchise körül (megjelent az eredeti Evil Genius digitális platformokon, és jött egy facebookos alkalmazás), valójában sok előrelépés nem történt.

Azóta nagyjából viszont a halad a történet. A Rebellion 2017-ben jelentette be, hogy ténylegesen újra folyik a munka a folytatáson, és hogy 2020-ra tervezik a megjelenést, így tehát a mostani késést alapvetően tényleg elfogadhatjuk.

Az eredetileg bemutott előzetes alapján továbbra is egy vidám, stílusos grafikájú, kreatív anyagra számíthatunk, ami híven követi a Bullfrog munkáját, meg persze az előző rész örökségét.

Igazából az a probléma, hogy a Rebellion menet közben semmilyen információt nem közölt, így sokan joggal gondolhatták úgy, hogy mégsem készül el a játék. Most azonban a hivatalos közleményből kiderül, hogy valójában nagyon is zajlik a munka, és akár még a 2020-as megjelenés is tartható lett volna, ha nem jön közbe a koronavírus-járvány.

"Eredetileg azt terveztük, hogy idén jelenjen meg az Evil Genius 2, azonban a covid-19 hatására át kellett állnunk otthoni munkára, és újfajta metódusokat kellett keresnünk a munkában, így végül nehéz döntés volt ugyan, de el kellett halasztanunk a játékot. Egy olyan folytatást szeretnénk készíteni, ami örömmel fogad majd az Evil Genius közössége, és ami évekig szórakozást fog nyújtani" - szól a hivatalos közlemény.

Ez alapján mindenesetre arra lehet következtetni, hogy a játékhoz később is érkeznek majd tartalmak, és folyamatosan bővülni fog, ami végülis alapvetően nem hangzik rosszul ebben a műfajban. 

A közlemény egyelőre nem jelölt meg pontosabb megjelenési dátumot, csak annyi derült ki, hogy 2021 első felében megérkezik majd a játék. A platformok között egyelőre csak a PC szerepel, de nem lepődnénk meg, ha később valamilyen formában konzolokra is megérkezne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap