Jönnek az FSP legújabb 80Plus Gold tápegységei

A fixre szerelt, de legalább lapos tápkábelekkel ellátott tápegységek magas hatásfokkal dolgoznak, kompakt házuk pedig minőségi elektronikát rejt.

Jönnek az FSP legújabb 80Plus Gold tápegységei

Az FSP egy új tápegység családról rántotta le a leplet, amely a Hydro X névre hallgat és összesen háromféle tagot számlál. Az újdonságok mindannyian 80Plus Gold minősítéssel érkeznek, azaz magas hatásfok mellett dolgoznak, kábeleik azonban ezúttal nem lecsatolhatóak, ami egy kissé megnehezíti majd a kábelmenedzsmentet. Igaz, a tápkábelek legalább lapos kialakításúak.

Az elektronikát mindhárom esetben 150 x 150 milliméteres alapterületű, 86 milliméter magas ház rejti, amelynek átszellőztetését egy 120 milliméteres átmérőjű, dupla golyóscsapágyazással ellátott ventilátor végzi. A légkeverő aktuális fordulatszámát a terhelés és a hőmérséklet határozza meg, a precíz vezérlést pedig a HotCore fantázianévre keresztelt elektronika végzi. Az új tápegységek egyetlen +12 V-os tápággal dolgoznak, a 3,3 V-os és 5 V-os egyenfeszültségeket DC-DC alapon állítják elő, az áramkör pedig szilárdtest kondenzátorokat is tartalmaz a minél magasabb hatásfok és a minél jobb stabilitás érdekében.

A feszültségszabályzás nagyon szigorú keretek között, precízen zajlik, így komolyabb terhelésváltások esetén is 1%-on belül marad a feszültség-ingadozás. Az alacsony készenléti fogyasztásról Eco-Minion Controller névre keresztelt vezérlő gondoskodik, ami a +5 Vsb feszültség esetében a szokásosnál nagyobb hatásfokot ér el, így 1 amperes terhelésnél 75%-os helyett már 82,5%-os hatásfokkal számolhatunk.

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti:

Az ATX12V és EPS12V szabványokkal kompatibilis, aktív PFC támogatással is ellátott tápegységek természetesen védelmi áramkört is kaptak, amely véd a túlárammal, a túlfeszültséggel, a rövidzárlattal, a túlterheléssel és a túlmelegedéssel szemben.

A Hydro X sorozat tagjai várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. A 450 wattos példány 79,99 euróba, az 550 wattos 89,99 euróba, míg a 650 wattos változat 99,99 euróba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward