Jönnek a Sharkoon olcsó számítógépházai

A gyártó többféle modellel kedveskedik a költséghatékony számítógépházat kereső vásárlóknak.

Jönnek a Sharkoon olcsó számítógépházai

A Sharkoon bemutatta VG4-es számítógépház családját, amelyben többféle modell is helyet kap – ezek mindannyian költséghatékony megoldások lesznek.

VG4 Standard

A Sharkoon VG4-es számítógépház családjában közepes torony formátumú termékek foglalnak helyet, méghozzá háromféle fő kiadásban – ezek a Standard, a Value, illetve a Window nevet kapták. Utóbbinál extra, hogy jár oldallapi ablak, a ház belseje pedig négy különböző színben pompázhat: piros, kék, zöld, illetve fekete példányok közül lehet választani. A rendszerhűtő ventilátorok LED-es világítása minden esetben követi a ház belsejének színét, kivéve a fekete modellt, amelynél kék LED-es világítással ellátott ventilátorokat alkalmaznak.

VG4 Value

Hogy milyen egyéb különbséget fedezhetünk fel a Value, a Window és a Standard modellek között? Lényegében csak annyit, hogy más és más előlapi portokkal érkeznek. A Value és a Windows modelleknél két USB 3.0-s, illetve két USB 2.0-s port áll rendelkezésre, a Standard modellek pedig négy darab USB 2.0-s csatlakozót kaptak – fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet természetesen mindhárom változaton egyformán van.

VG4 Window (Red)

A fenti különbségektől eltekintve az újdonságok azonos alapokon nyugszanak, azaz mindannyian 445 milliméter hosszúak, 200 milliméter szélesek és 430 milliméter magasak, tömegük pedig 3,5 kilogramm körüli. Belsejükben Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, és az alaplaptálca a szokásos szerelőablakot is megkapta. A tálca széleiről a kábelmenedzsmentet segítő kivágások sem hiányoznak, igaz, ezek most nem rendelkeznek gumibetéttel, hiszen költséghatékony termékekről van szó.

VG4 Window (Blue)

Bővítőhelyek tekintetében nem állnak rosszul az újdonságok, ugyanis három darab 5,25 hüvelykes, három darab 3,5 hüvelykes és 3 darab 2,5 hüvelykes meghajtót fogadnak. A 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes adattárolók külön-külön háromfiókos keretben kapnak helyet. A ház belsejében alap esetben 310 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a videokártyák, de a 2,5 hüvelykes bővítőhelyek eltávolításával 380 milliméterre növekszik a rendelkezésre álló hely nagysága. Processzorhűtőből maximum 160 milliméter magas példány fér el, a tápegység pedig maximum 250 milliméter hosszú lehet. Utóbbi a ház hátulján, alul foglal helyet, bővítőhelye alatt pedig szűrő is található.

VG4 Window (Green)

A szellőzésről a Window kiadás esetében egy-egy 120 milliméteres átmérőjű, LED-es világítással is ellátott ventilátor gondoskodik, amelyek az előlap mögött, illetve a hátlapon foglalnak helyet. A Value kiadásnál LED-es világítás nélküli légkeverők teljesítenek szolgálatot az említett helyeken, a Standard modellnél pedig egyetlen 120 milliméteres átmérőjű, LED-es világítás nélküli ventilátorral kell beérnünk, ami az előlap mögött lapul. A Value és a Standard modelleknél a ház oldallapjára igény szerint két darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor is felszerelhető.

A VG4-es család Standard (VG4-S), Value (VG4-V) és Windows (VG4-W) kiadásai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A sorozat tagjainak ára 24,99 euróról indul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward