Shop menü

JÖNNEK A FELÚJÍTOTT METAL GEAR SOLIDOK, A HARMADIK RÉSZ IS ELJUTHAT PC-RE

De több régebbi franchise is terítéken van a Konaminál.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Jönnek a felújított Metal Gear Solidok, a harmadik rész is eljuthat PC-re

Az idei Tokyo Game Show egyik legérdekesebb előadásának a Konamié ígérkezik, ahol legalább egy új játék bejelentését már biztosították. Ezen kívül úgy tudni, hogy számos régebbi franchise visszahozatalán dolgozik a kiadó, beleértve olyan címeket, mint a Metal Gear, a Silent Hill, a Castlevania és a Contre.

Úgy tudni, hogy a Tokyo Game Show alatt bemutatkozó új játék alapvetően egy kisebb cím lesz, míg a régebbi sorozatok feltámasztásával kapcsolatban a Castlevania fejlesztésével járnak leginkább előre, így valószínűleg ez is szerephez jut a bemutató alatt.

Ami azonban a Metal Gear Solidot illeti, több megbízható forrás is arról számolt be, hogy az első három részt (újra) felújítja a Konami, és ezek az új konzolokra valamint PC-re fognak megjelenni. Ezek alapvetően remasterek, tehát túl nagy változtatásokra nem kell számítani, viszont ez egyben azt is jelenti, hogy az egészen zseniális harmadik rész most végre megérkezhet PC-re is.

Viszont ezzel párhuzamosan úgy tudni, hogy a Konami dolgozik a Metal Gear Solid 3 teljes remake-jén is, ami egy későbbi időpontban mutatkozhat be.

A források egyetértenek abban, hogy a Metal Gear Solid 1-3 remasterelt verziói külön-külön is megvásárolhatóak lesznek, de ha csomagban vesszük meg őket, akkor megkapjuk az eredeti, MSX-re készült Metal Gear 1-2-t is.

Érdekesség, hogy a Konami tavaly kénytelen volt levenni a digitális áruhazákból a Metal Gear Solid 2-3-at, az azokban szereplő történelmi filmfelvételekre ugyanis lejárt a licencük. Idén júliusban azonban a sorozat 35. évfordulóján a kiadó közölte, hogy hamarosan visszakerülnek majd ezek a címek az online értékesítési csatornákra, viszont a források szerint ezek már a felújított változatok lesznek, amikre a Konami megújítja a lejárt licenceket.

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater teljes remake-jét illeti, a belsős információk szerint azon a szingapúri Virtous stúdió dolgozik. Habár név viszonylag ismeretlenül hathat, egy órási cégről van szó, több mint 3000 alkalmazottal és 15 irodával világszerte, és több nagy AAA-játékba dolgoztak már be, és portolással is foglalkoznak - ők készítették például a Dark Souls Remastered, a The Outer Worlds és a Dying Light portjait Nintendo Switch-re.

A források szerint a Konami japán főnöksége korábban elzárkózott attól, hogy a nagy franchise-okat kiadja külsős fejlesztők kezébe. Azonban az olyan belsős fejlesztésű játékok bukása után, mint a Metal Gear Survive és a Contra: Rogue Corps, megválzotott a vezetőség véleménye, és most már kifejezetten hajlanak a kiszervezésre, és ennek köszönhető, hogy a Castlevania is külsős csapatnál készül, az új Silent Hillen pedig a Bloober Team dolgozik.

Mindez nagyon jól hangzik, és az kifejezetten, hogy a Metal Gear Solid 3 végre eljut PC-re. Most már csak azt kellene megoldani, hogy végre a negyedik rész is eljuthasson több platformra, hiszen az annak idején kizárólag PS3-on jelent meg, és azóta sem ment onnan sehova.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére