Jöhetnek a zenélő Facebook profilok

Jöhetnek a zenélő Facebook profilok

A Facebook idén több olyan fejlesztést is bevezet a Facebookon, amit kihasználva a felhasználók legálisan terjeszthetnek zenéket. A vállalat elindította a Lip Sync Live funkciót, megoldotta, hogy a Facebook Stories felületén lehessen zenés matricákat alkalmazni, és a hírfolyamon megosztott tartalmakhoz is társítható dallam. Most pedig már a profilokat is elérték a muzsikák.

A közösségi oldal egy friss blogbejegyzésben számolt be arról, hogy a felhasználóknak lehetősége lesz zenéket feltüntetni a profiloldalukon. A vállalat elmondása alapján az emberek megjeleníthetik majd a lapjukon a kedvenc számukat, vagy ha éppen úgy tartja kedvük, akkor azt a zenét, ami pillanatnyilag hallgatnak. A kiválasztott dallam a profiloldal felső részén, rögtön a kép és a név alatt lesz látható, és a Facebook szerint ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy felhasználók jobban megismerhessék egymást.

Galéria megnyitása

A vállalat minden zenei fejlesztésénél igyekszik kiemelni az előadó nevét és a kiválasztott zene címét is, ezek mellett pedig az adott album borítóját is feltünteti. Amikor valaki megérinti a profiloldalon feltüntetett zenét, akkor a lejátszás elindul, és látható lesz egy videó a zenész vagy banda képeiből. Továbbá a látogatók egyszerűen beállíthatják az adott zenét a saját profiljukra vagy ellátogathatnak az előadó Facebook oldalára, ahol természetesen be is jelölhetik az adott személyt vagy együttest.

Említést érdemlő újítás még a zenei területen, hogy a Lip Sync Live esetében a felhasználóknak már lehetősége lesz arra is, hogy a kiválasztott zenének a szövegét feltüntessék a felvételen. Ezt a funkciót a Facebook a felhasználói visszajelzésekre hallgatva építette be a Lip Sync Live felületére, szóval valószínűleg sokan örülnek majd az extrának. Annyi bökkenő van ezzel, hogy csak néhány szám mellett lesz kezdetben elérhető, de a vállalat természetesen megjegyezte, hogy folyamatosan dolgoznak majd azon, hogy minél több dalnál szolgáljanak szöveggel. (Első körben Dua Lipától a New Rules esetében, Khalidtól Betternél, és a Maroon 5-nak a Girls Like You számánál lesz ez biztosított.) A választható zenék listáján a feliratozott címeknek a neve mellett egy „Lyrics” címke fog felbukkanni.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap