Shop menü

JELENTŐS FRISSÍTÉSNEK NÉZ ELÉBE A PLAY ÁRUHÁZ, A JÖVŐBEN ÉRDEMES LEHET SŰRŰBBEN MEGNYITNI

Szeretné azt elérni a Google, hogy aktívabbak legyenek a felhasználók a Play Áruházon belül, részben ezt szolgáló újításokkal készül.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jelentős frissítésnek néz elébe a Play Áruház, a jövőben érdemes lehet sűrűbben megnyitni

A Google az utóbbi időben eléggé elhanyagolta a Play Áruházat, de most bejelentett egy olyan frissítéscsomagot, melynek köszönhetően élvezetesebb lehet a piactér használata, és sűrűbben nyúlhatnak majd az emberek a szolgáltatáshoz. A vállalat azt szeretné elérni, hogy a jövőben a Play Áruház sokkal többet jelentsen egyszerű alkalmazásboltnál.

Valószínűleg sokan vannak úgy, hogy akár hónapokig sem nyúlnak a Play Áruházhoz, hiszen minden applikációjuk megvan, amire csak szükségük lehet. A Google ezen a helyzeten változtatna, mégpedig úgy, hogy többet nyújtana a felhasználók számára. Pontosan tudja a cég, hogy a jelenlegi formájában igazából nincs miért megnyitni az appot azon túl, hogy feltelepítik az emberek, amire szükségük van, illetve később értékelik a beszerzett szoftvereket. Ezen szeretnének változtatni.

Jön a Collections funkció, ami a nevének megfelelően egy gyűjtemény lesz olyan alkalmazásokból, amiket korábban a felhasználó telepített, és amiket rendszeresen használ. A Collections keretében egy sor alkategória lesz kiemelve, és ezek alatt fognak megjelenni nagyobb csempékkel az applikációk. Olyan kategóriák lesznek, mint például a Watch, Food, Read, Shop, Games, Social, stb…

Galéria megnyitása

A Watch lap alatt sorakozhatnak fel az olyan alkalmazások mint a YouTube, Netflix, Prime Video, és így tovább, a Listen alatt jelenhet meg a YouTube Music vagy éppen a Spoitfy, a Shopon belül lesz látható a híres, hírhedt Temu és más kereskedelmi szolgáltatások alkalmazásai. A programok pedig itt már azonnal úgy jelennek meg, mintha a widgetjük látná az ember. Tehát a YouTube azonnal a legfrissebb és relevánsnak vélt videókat mutatja majd, a Spotify is releváns tartalmakat jelenít majd meg, a boltok alkalmazásaiban pedig az új ajánlatok, akciók válnak azonnal elérhetővé.

A Collections felület lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy az alkalmazásaikat gyorsan áttekintsék, és amikor valami felkelti az érdeklődésüket, akkor azonnal úgy lehet megnyitni az adott programot, hogy máris oda navigál a rendszer. Ha meglát a készülék tulajdonosa egy új videót a YouTube-on a Play Áruházban látható ajánlóban, akkor azonnal onnan indíthatja a lejátszást, nem kell az applikáción belül keresgélni az adott tartalmat.

A Játékok szekcióban a Google bevezet egy új funkciót, ami lehetőséget nyújt az embereknek arra, hogy meghatározzák, milyen jellegű játékok érdekelhetik őket. Ezt követően a Play Áruház már célirányosabban tudja majd az érdekes címeket felkínálni, nagyobb eséllyel lesz képes valóban jó és élvezetes játékokat ajánlani. A cég felrázná a Play Points jutalmi rendszert is, ami nem érhető el minden régióban, de ahol megy, ott Pixel és egyéb eszközöket lehet nyerni a kiemelkedő aktivitással. A nyeremények között már Pixel okostelefonok is lesznek.

Galéria megnyitása

A Google Play Games on PC szolgáltatás is frissül, és már lehetővé teszi azt, hogy szimultán 4 játékot lehessen futtatni a személyi számítógépek kényelmét élvezve. Emellett pedig a 4K támogatás is általánosan bevetésre kerül az asztali környezetben, amit a Google már egy ideje egyébként is tesztelt. Innentől egyre több játék használja majd ki jól a nagyobb felbontású megjelenítőket.

A mesterséges intelligencia is előre fog törni a Google Play Áruházban. Az alkalmazások alatt ugyanis látható lesz egy olyan összefoglaló felület, ami kiemeli az adott applikáció képességeit. Ezt a hozzájuk tartozó leírásból fogja kiemelni. Az „App highlights” révén gyorsabban és egyszerűbben találhatják meg a számukra megfelelő programokat az Android felhasználók.

Galéria megnyitása

Végül a biztonságra is jobban fog adni a Google, nagyobb kontrollt biztosít a felhasználók számára afelett, hogy milyen adatokat használhat fel a Play Áruház a személyre szabott ajánlatok összeállítása során. Ki lehet majd zárni például alkalmazásokat, amik a felhasználó számára érzékeny adatokat tartalmazhatnak, így a Google nem juthat hozzá olyan adathoz, ami egy másik területen visszaköszönhet, kellemetlenséget okozva. A „Personalization in Play” menüben lehet majd az új adatvédelmi lehetőségeket elérni.

A Google fokozatosan vezeti majd be széles körben ezeket a fejlesztéseket, nem egyszerre lesz minden elérhető. Néhány hetet igénybe vehet, mire minden újítás megjelenik a felhasználóknál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére