Jelentős frissítésen esett át a webOS és a Magic Remote távkapcsoló

Az LG szeretné idén még magasabb szintre emelni a felhasználói élményt, és ezért több fronton is újított.

Jelentős frissítésen esett át a webOS és a Magic Remote távkapcsoló

A 2021-es évben több újítással is készül az LG a televíziós frontvonalon. A vállalat már korábban bejelentette a QNED Mini LED televíziókat, ami új prémium szintet jelent majd az LCD készülékek kínálatában. Most pedig terítékre került a webOS és a Magic Remote, ezekből is új verziók futottak be. A webOS 6.0 az LG szerint egy szignifikáns fejlesztés eredménye lett, a mozgásérzékelős távkapcsoló viszont főleg a megjelenésében változott.

webOS 6.0

Az LG 2014 óta alkalmazza a webOS rendszert a televízióin, és a mai napig ezt kedvelik a legjobban a felhasználók az okostévék körében. A vállalat nagyon jó érzékkel nyúl hozzá ehhez időről időre, és bízunk abban, hogy a mostani újítások is emelni tudják majd a felhasználói élményt. Az új kezdő képernyő már egy olyan központi felület lett a webOS 6.0-ban, amiről rengeteg személyre szabott tartalmat lehet majd közvetlenül elérni.

Szolgálni fog az LG egyszerű ajánlórendszerrel, ami komplex algoritmus alapján kínálja majd fel a tartalmakat. Lesznek szponzorált dolgok, de ezek is az emberek ízléséhez fognak igazodni, pillanatok alatt érhetőek majd el a sűrűbben használt alkalmazások, és egy óriási widget is megfigyelhető már, ami stílusosan tud például időjárási információt nyújtani. A következő műsorok kiválasztására szolgáló funkció is fejlődésen ment át, és már a különböző tévécsatornákról is képes lesz élő műsorokat megtekintésre felkínálni a webOS.

Galéria megnyitása

A Magic Linket továbbfejlesztette az LG, és olyannyira sokat változott ez megoldás, hogy rögtön át is lett keresztelve. Már Magic Explorer néven fut, és ezentúl még több információval lesz képes ellátni a felhasználókat az éppen nézett tartalomhoz kapcsolódóan. Már egyszerűen lehet majd olyan adatokhoz jutni egy-egy film kapcsán, amiknek köszönhetően az ember esetleg jobban érdeklődik a történet iránt, vagy megnézi az adott szereplők más filmjeit is.

A digitális asszisztens szolgáltatások terén is változást jelentett be az LG. A Google Assistant és az Amazon Alexa is hatékonyabban kihasználható lesz a televíziók kezelése során, mindkét szolgáltatás kapott olyan új utasításokat, amiket a webOS-nél lehet majd hasznosítani. Menet közben a kurzor színe változni fog, hogy ezzel jelezze az ember felé, hogy éppen mit kezel, így könnyebb lehet például tévézés közben a beállítások változtatása. És még sok apróságra lehetnek majd figyelmesek a rutinos webOS felhasználók.

Elmondta az LG, hogy a webOS 6.0 operációs rendszer már gyárilag lesz jelen azokon az OLED, QNED Mini LED és NanoCell televíziókon, amik 2021-ben frissen kerülnek forgalomba. És néhány egyszerűbb 4K Ultra HD modellen is ez fog már futni. Arról viszont nem esett szó, hogy frissítés révén a korábbi modellek megkapják-e.

Magic Remote

Most pedig lássuk, mi változott a Magic Remote esetében. A mozgásérzékelős távirányítóját az LG-nek nagyon kedvelik a felhasználók, most mégis átszabta ezt a vállalat. Az újdonság egészen más formavilágot kapott, sokkal kevésbé izgalmas a megjelenése, mint korábban volt, cserébe viszont könnyebb nyomkodni sík felületre letéve. A főbb gombok kiosztásán nem módosított a vállalat, de a navigációs része sokat finomodott, letisztultabb lett, plusz alulra került néhány extra az egyes szolgáltatások gyors elérésére.

Galéria megnyitása

A funkcionalitás szempontjából pedig fontos az, hogy a Magic Remote gazdagodott a Magic Tap funkcióval – igen, itt már minden mágikus –, ami arra szolgál, hogy az okostelefonról egyszerűen lehessen átküldeni tartalmakat a televízióra. Ez nem meglepő módon egy rejtett NFC chip révén működik, és mivel a távirányító és a felhasználó mobilja gyakran van kéznél, így ez a megoldás abszolút jónak ígérkezik.

Az új generációs Magic Remote is a 2021-ben forgalomba kerülő okostévék mellé lesz csomagolva, de ez sok esetben csak opcionálisan megvásárolható extraként lesz támogatott. Egy bizonyos árszint felett lesz csak alaptartozék a dobozban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap