Jelentés: az e-mailek 90 százaléka spam

A Symantec héten kiadott jelentése alapján emelkedőben van a kéretlen reklámlevelek aránya az e-mailek között.

Jelentés: az e-mailek 90 százaléka spam

A Symantec héten kiadott jelentése alapján emelkedőben van a kéretlen reklámlevelek aránya az e-mailek között.

Az arány jelenleg 10 e-mailből 9 spam, ami legutóbb 2005-ben volt megfigyelhető - többek között ez is kiderült a Symantec 2009 májusi MessageLabs Intelligence jelentéséből. Egyéb kellemetlen trendekre is felhívta a figyelmet a dokumentum, például arra, hogy a kiberbűnözők előszeretettel használnak régi domain-eket a kártékony szoftverek terjesztésére. Az ilyen tartalmakat tároló oldalak életkora ugyanis az esetek 84,6 százalékában több mint egy év.

Hogy hol élünk, nagyjából meghatározza hogy mikor kapjuk a spam-eket. Például az Egyesült Államokban a "csúcsforgalom" reggel 9 és 10 között tapasztalható. Európában szinte folyamatosan, ugyanolyan szintén érkeznek a spam-ek, Ázsia és a Csendes-Óceán térségében pedig reggel érkezik a legtöbb kéretlen levél.

A népszerű CAPTCHA-alkalmazások, amiket szinte mindenki ismer, nem elég hatékonyakak a mesterségesen generált üzenetek, regisztrációk kiszűrésére manapság. A bűnözők ugyanis szintén automatizált CAPTCHA-törőket használnak felhasználói profilok készítésére. Néhány nagyobb oldal már egyéb módokat keres az ilyen regisztrációk kiszűrésére, például fényképek elemzését kérik a felhasználóktól.

Legutóbb a Microsoft tett közzé egy biztonságtechnikai jelentést, amely szintén szomorú képet mutat a spam-ek arányáról. A nagy szerver-lefoglalás, ami nem volt hosszú életű tavaly novemberben történt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward