Izmos telepet kapott az iPhone 11 Pro Max

Izmos telepet kapott az iPhone 11 Pro Max

Még nem is került a boltokba az iPhone 11 széria, de máris sikerült valakinek felboncolnia a legnagyobb készüléket, amiből az is kiderült, hogy mekkora kapacitású akkumulátor található a hátlapja alatt. Az Apple a bejelentéskor elárulta, hogy érezhető előrelépés lesz az üzemidőben az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max esetében, és most már azt is tudjuk, hogy ez minek köszönhető.

Egy lelkes vietnami felhasználó kibontotta az iPhone 11 Pro Max burkolatát, és a YouTube-on megosztotta, hogy mi található az okostelefon „csomagolása” alatt. Így már biztosan lehet tudni, hogy a korábbi hír, miszerint egy 4000 milliamperes telep került a legnagyobb iPhone-ba, nagyjából helytálló. Egészen pontosan egy 3969 mAh-s kapacitású, 15,04 Wh-s akkumulátor látja el energiával az okostelefont, ami kb. 25%-os előrelépést jelent a korábban az iPhone XS Maxban alkalmazott, 12,08 Wh-s egységhez képest. Ennek fényében valóban elvárható, hogy jobban bírja a nyüstölést a telep; elvileg 4-5 órával lehet hosszabb ideig videózni vagy böngészni az újdonsággal.

Az iPhone 11 Pro Max ismét egy L-alakú akkumulátornak ad otthont, ami egy kicsit furcsán néz ki, de az Apple így tudta a lehető legnagyobb kapacitást elérni. És már az iPhone X óta használ ilyen akkut, szóval rutinos ezen a téren, bár volt olyan pletyka, ami normál akku bevetéséről szólt, de ez most egyértelműen meg lett cáfolva. Látható a szétszedés felvételén a különlegesen kialakított háromkamerás modul, valamint a Face ID-ért is felelős egység, ami ismét egy jó nagy bemetszés mögé került az előlapon. Az alaplap pedig szokás szerint meglehetősen kompakt, és ebből kifolyólag nagyon összetett is.

Egy másik hír az iPhone-ok kapcsán, hogy az Apple bejelentette, hogy a Taptic Engine létrehozásához már kizárólag újrahasznosításból származó ritkaföldfémeket használ. A vállalat az utóbbi időben kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legtöbb helyen újrahasznosított anyagokat alkalmazzon, az alumíniumok is szinte már minden terméküknél 100 százalékban újrahasznosításból érkeznek. És mivel a Taptic Engine olyan sok ritkaföldfémet tartalmaz, hogy elvileg ebben van a negyede annak a mennyiségnek, ami az egész okostelefonban található, ez különösen örömteli hír.

Galéria megnyitása
A Taptic Engine egy korábbi iPhone-ban

Végezetül egy újabb forrás, az Xcode is megerősítette, hogy az összes iPhone 11 modell 4 GB-nyi rendszermemóriával szolgál. Az első erre vonatkozó híreket követően lehetett olyan pletykákat hallani, hogy néhány régióban vagy drágább konfigurációban több lesz a RAM, de jelen állás szerint ez nem igaz. Az Xcode egyértelműen arról számolt most be, hogy mindegyik új generációs iPhone teljesen ugyanannyi rendszermemóriával lesz felvértezve. Szóval nem érdemes abban reménykedni, hogy érkezik 6 GB RAM-mal szolgáló változat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap