Izgalmas megállapodást kötött a Tencent és a Qualcomm

Tovább erősödhet a mobilok körében a játékos vonal hangsúlyozása a mostani kollaboráció révén.

Izgalmas megállapodást kötött a Tencent és a Qualcomm

A Qualcomm piacvezető a rendszerchipek szegmensében, és a vállalat véletlenül sem szeretné elveszíteni ezt a helyét, ezért folyamatosan azon van, hogy a lehető legjobb technológiát nyújtsa. A Snapdragon széria fejlesztése mellett a vállalat egyre többet költ a szoftveres megoldásokra is, és a Tencenttel összehozott partnerség keretében is erre fog gyúrni.

Qualcomm Wireless Communications Technologies Limited a Qualcomm Incorporated alvállalataként hozott össze egy stratégiai együttműködés a Tencent Games divízióval, ami számos nagy népszerűségnek örvendő játék fejlesztéséért fele. Részleteket egyelőre nem árultak el a felek arról, hogy milyen konkrét fejlesztésekkel lehet számolni. A vállalatok arról beszélnek, hogy a kapcsolatnak a gyümölcseként prémium játékos tartalmak születhetnek és a jövőben jobb élményt nyújthatnak majd a játékok a felhasználóknak, a fejlesztőknek pedig egyszerűbbé válhat a dolga.

Galéria megnyitása

A Qualcomm és a Tencent Games összefogásának eredményeként akár még exkluzív címek is születethetnek. Vagy elképzelhető, hogy bizonyos alkalmazások előbb lesznek játszhatóak Snapdragon mobilplatformot felvonultató készülékeken, mint más rendszerchipnek otthont adó szerkezeteken. A Tencent korábban már írt alá olyan megállapodást, ami ilyen előnyhöz juttatott például bizonyos Samsung csúcsmodelleket. A vállalatok elsősorban arra fognak törekedni, hogy kiemelkedő minőségű játékszoftvereket hozzanak létre, melyek remek élményt biztosítva fognak futni a különböző Snapdragon platformokon egyaránt.

A fejlesztők leginkább az optimalizálásokat emlegették, amik hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Qualcomm Snapdragon alapú mobil eszközökön az átlagosnál jobban muzsikáljanak a jövőben érkező játékok. De nemcsak teljesítménybeli optimalizálásokról lehet majd itt beszélni, hanem tartalombeli módosítások is jellemezhetik az érintett programokat.

Galéria megnyitása

A Tencent Games jelentős bevételekre tesz szert a jól futó fejlesztései révén, és ezekből a pénzekből új játékoknak a megalkotására is rengeteget költ. Egy-egy sikeres címből pedig így már a Qualcomm is hasznot húzhat majd. A Qualcomm egyébként valószínűleg az Elite Gaming címszó alatt fogja majd emlegetni a Tencent Games közreműködésével elért eredményeket is. Ide tartoznak az olyan fejlesztések is, amik a kiterjesztett vagy a virtuális valósággal kapcsolatosak, és az 5G játékos oldalát kiemelő eljárások is.

A megállapodás kapcsán a Qualcomm illetékes szakembere, Frank Meng arról beszélt, hogy az online kapcsolatot igénylő többszemélyes játékok előtt óriási jövő áll a mobilokon, hiszen az 5G lehetővé fogja tenni a késleltetés jelentős csökkentését. És éppen ezért a Tencent Games oldalán talán a multis fejlesztések fognak elsőbbséget élvezni. A Tencent illetékese, Steven Ma pedig azt hangsúlyozta, hogy innovatív megoldásokkal szeretnének jobb minőségű játékokat előállítani, melyek interaktív élményt biztosítanak az embereknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap