Izgalmas lehetőségeket nyújtó platformmal állt elő a MediaTek

Az újdonság egészen komoly teljesítményt fog biztosítani különleges felhasználási területeken.

Izgalmas lehetőségeket nyújtó platformmal állt elő a MediaTek

A MediaTek nemcsak okostelefonok és táblagépek fedélzetén van jelen, hanem sok esetben szolgál ki multimédiás eszközöket, és egyebek mellett vannak a Dolgok Internetéhez igazított platformjai is. Most pedig ez utóbbi vonalon elindulva alkotott egy újabb megoldást.

A MediaTek i700 prémiumkategóriás eszközökben jelenhet majd meg, olyan megoldásokba kerülhet be, amelyek különösen nagy számítási kapacitást igényelnek. A vállalat nem szeretné beskatulyázni egy-egy területre a platformot, hanem széles körben tenné hozzáférhetővé a partnerek számára. A MediaTek szerint az otthoni multimédiás lakáskiegészítőktől kezdve a nagyfelbontású kamerákon át az intelligens városi berendezésekig minden helyen szerephez juthat. Persze ahhoz, hogy ilyen sokszínű felhasználási lehetőségeket tudjon biztosítani a cég, egészen izmos megoldást kellett kalap alá hoznia.

Az i700 olyan komplex felépítésű és erős, hogy egy okostelefonban is minden gond nélkül képes lenne megállni a helyét. Egy nyolcmagos megoldásról beszélhetünk, ami a 2,2 GHz-es órajel elérésére is képes lehet maximális terhelés alatt. A processzormag itt aszimmetrikus elrendezésben vannak jelen, adott kettő darab Cortex-A75 a lehető legnagyobb tempó biztosítása érdekében, és van mellette hat darab Cortex-A55, melyek „csak” 2 GHz-en fognak pörögni, miközben kiváló hatékonyságról gondoskodnak. A grafikus feladatok végrehajtását az Imagination Technologies PowerVR GM9446 fogja segíteni, ez akár egészen komplex grafikus felülteket is dinamikusan tud majd mozgásba lendíteni. A lehető leghatékonyabb üzemelés érdekében a memóriamodulokból csak az LPDDR4X a támogatott, abból viszont 1866 MHz-ig bármilyen hozzáigazítható a platformhoz.

A MediaTek kitett magáért, még dedikált gépi tanulást gyorsító egységgel is rendelkezik az i700 rendszerchip, szóval olyan helyeken is be lehet majd vetni minden további nélkül, ahol mesterséges intelligenciára van szükség. Az eszközökön helyben futtatott gépi tanulásos algoritmusokra egyre sűrűbben van szükség, és ilyen esetekben gond nélkül be lehet majd vetni a platformot. Az IoT berendezések kamerájától érkező képet a MG 9XM-HP8 ISP fogja feldolgozni. 32 megapixeles képalkotóval is társítható lesz az i700, de akár duálkamerát is kezel 24+16 MPixeles leosztásban; támogatott a 4K videózás, a sorozatkép rögzítése magasabb felbontáson, és van lassított mód is 120 FPS-sel a gyorsan mozgó témák megörökítéséhez. Tovább fejlesztett arcfelismerés is használható itt, ami akár a biztonsági kamerákkal együtt is jól jöhet. A kapcsolati lehetőségek terén számolni lehet 4G LTE-vel, Wi-Fi-vel, ami 2x2 MIMO és 802.11ac támogatást is nyújt, és biztosított még a Bluetooth 5 modul is.

Galéria megnyitása

A MediaTek egyik vezetője, Jerry Yu úgy látja, hogy az 5G terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozhat majd a nagyobb teljesítményű Dolgok Internete eszközökre is, és az i700 platform tökéletes választás lehet ilyen esetekre. Ez alapján valószínűleg annak sem lesz akadálya, hogy 5G hálózati modemet társítsanak a partnerek az újdonsághoz. Arról nem lehet tudni, hogy ez a megoldás élesben hol bukkanhat majd fel, de valószínűleg csak jövőre kerülhet bevetésre. A MediaTek az i700 mellett szerényebb eszközökbe kínálja az i300-at és az i500-at is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap