Ívelt kijelzős ASUS monitor Thunderbolt 3-as porttal, profiknak

A ProArt sorozatot erősítő 34 hüvelykes újdonság remek felszereltséggel érkezik, így kiváló választás lehet bizonyos professzionális feladatokra. És akár otthoni munkához is.

Ívelt kijelzős ASUS monitor Thunderbolt 3-as porttal, profiknak

Mostanra már kijelenthető, hogy az ívelt kijelzős monitorok népszerűek a játékosok és az átlagfelhasználók körében. Valószínűleg a professzionális felhasználók egy része is örömmel használna hajlított monitort, ám őket egyelőre elég kevés ilyen termék várja. Az ASUS jóvoltából most egy új taggal bővül a kínálat, ami ráadásul nem csak ívelt kivitelével és gyárilag kalibrált kijelzőjével próbál majd hódítani, hanem FreeSync támogatásával és két Thunderbolt 3-as portjával is – azaz elég sokoldalú monitorról van szó.

A 34 hüvelykes ProArt PA34V alapját egy 3Galéria megnyitása ASUS ProArt PA34V 440 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozó, 21:9-es képaránnyal rendelkező IPS panel adja, ami 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, íve pedig egy 1900 milliméteres sugarú kör ívét követi. A maximum 100 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező monitor az sRGB színteret 100%-ban fedi, egyéb színterek lefedettségéről azonban nincs szó, vagyis a termék csak egy bizonyos professzionális réteg számára lehet vonzó, ahol ez a színhűség is elegendő – például CAD/CAM tervezőknél és webdizájnereknél. Az ASUS hivatalos közleményében a CAD mérnökök mellett videószerkesztőknek és fotósoknak is ajánlja az új monitort, utóbbi két területen azonban nem biztos, hogy minden esetben elég lesz a 100%-os sRGB lefedettség.

Az új monitor mellett szólhat, hogy rendelkezik VESA Adaptive-Sync támogatással, ami a 40 Hz és 100 Hz közötti tartományt fedi le. Serepel a kínálatban HDR10 támogatás is, az viszont a hivatalos weboldalról sem derül ki, hogy ehhez pontosan mekkora maximális fényerő társul, de a tipikus kontrasztarányt és a GtG válaszidőt is homály fedi – egyelőre.

A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.2a, két HDMI 2.0-s és két Thunderbolt 3-as port sorakozik. Utóbbi kettő segítségével egyetlen Thunderbolt 3-as portra felfűzhetjük a monitort, a külső adattárolót, illetve egyéb Thunderbolt 3-as eszközöket is. A Thunderbolt 3 portokon keresztül akár 60 wattnyi teljesítményt is használhatnak az eszközök, ami nem csak egy noteszgép akkumulátorának töltésére, de egy külső adattároló működtetésére is elég lehet. Az új monitor akár 4 számítógéppel is használható, az egyes videó bemenetek kombinálását pedig kép a kép mellett (PbP) és kép a képben (PiP) funkciók segítik. Beépített KVM Switchről sajnos nem esett szó.

Az ASUS legújabb ProArt sorozatú megjelenítője az elkövetkező hónapok során jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap