Ívelt ASUS monitor FreeSync Premium Pro minősítéssel

Az új monitor 27 hüvelykes képátlójú VA panellel érkezik, méghozzá ívelt kivitelben, igen jó felszereltséggel.

Ívelt ASUS monitor FreeSync Premium Pro minősítéssel

Az ASUS egy nagyon jól felszerelt, kiváló képességekkel rendelkező monitort mutatott be, ami a RoG Strix XG27WQ típusjelzést viseli, egyik különlegessége pedig az, hogy a FreeSync Premium Pro tanúsítvánnyal ellátott megoldások táborát erősíti. Alapok terén egy igazi gamer monitorral van dolgunk, amely már külsőre is vagány: a hátoldalára került némi RGB LED alapú világítás, ami az Aura Sync funkción keresztül a többi hardver világításával is szinkronizálható, míg a talpazat aljára egy projektort helyeztek, ami logót vetít az asztalra.

Az alapokat egy 27 hüvelykes képátlójú ívelt VA panel adja, ami 2560 x 1440 pixeles natív felbontás, 450 cd/m2-es maximális fényerősség, illetve 3000:1 tipikus kontrasztarány mellett dolgozik. A betekintési szögek természetesen 178 fokosak, a maximális képfrissítési ráta 165 Hz-en tetőzik, míg a válaszidő mindössze 1 ezredmásodperces (MPRT). Az újmonitor videó bemenetei közé egy DisplayPort 1.2-es és két HDMI 2.0-s csatlakozó került, viszont kapunk még fejhallgató kimenetet, valamint kétportos USB 3.0-s hubot is.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy a monitor elnyerje a FreeSync Premium Pro támogatást, széles frekvenciatartományban kell támogatni a FreeSync szolgáltatást (legalább 48-144 Hz között), a DCI-P3 színtér lefedettségének legalább 90%-osnak kell lennie, valamint fényerősség és kontraszt terén közel kell lennie a terméknek a DisplayHDR 500-as szabvány követelményeihez. Ezeket a feltételeket bőven teljesíti a monitor, hiszen 48 és 165 Hz között működik a FreeSync támogatás, amihez még LFC támogatás is jár, a kontraszt és a fényerősség is kellően magas, a DCI-P3 színtér lefedettsége pedig 92%-os.

Az új monitor természetesen megkapta az ASUS exkluzív technológiáit is, amelyek között jelen van az ELMB, így a gyors mozgású tartalmak élesebben jelenhetnek meg, de kapunk játékspecifikus profilokat, OSD alapú extrákat, illetve a Shadow Boost szolgáltatás is rendelkezésre áll, ami a sötétebb helyeket teszi világosabbá, így az árnyékban bujkáló ellenfeleket könnyebb felismerni.

A gyári állvány a kijelző döntését (-5/+20 fok), elforgatását (+/- 50 fok), illetve magasságának állítását teszi lehetővé (0-100 mm). Ezzel együtt VEA 100 támogatást is kapunk, ami a flexibilis kar, illetve a fali konzol alkalmazására ad módot.

A RoG Strix XG27WQ remélhetőleg hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az viszont még nem derült ki, hogy pontosan mikor érkezik és mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap