Shop menü

ITT AZ AMAZFIT ELÉRHETŐ ÉS MÉLTÁN NÉPSZERŰ OKOSÓRÁJÁNAK ÚJ GENERÁCIÓJA

A Bip 5 egy tökéletes választás lehet annak, akinek jó üzemidő és GPS is kell, de mégsem szeretne rengeteg pénzt költeni okosórára.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt az Amazfit elérhető és méltán népszerű okosórájának új generációja

Az Amazfit sokféle okosórát kínál, és az egyik legkeresettebb modell a Bip termékcsalád, melynek mostanra sok tagja jelent meg. A közös minden Bip órában az, hogy nagy tudást nyújtanak szerény összegért cserébe. Aki kis büdzsé mellett akar sokat, sűrűn köt ki valamelyik Bip mellett, és most befutott az ötödik generációs modell, ami még mindig 100 dollár alatt marad.

Az újdonság egy 1,91 hüvelykes kijelzőt kapott, és enyhén ívelt lett a kialakítása, hogy a nagyobb felület végeredményben egy hordhatóbb és kényelmesebb méretet öltsön. A formának köszönhetően hölgyek is jól tudják majd hordani. A felhasznált panel 380 x 320 képpontos felbontású és LCD technológiát. Érintésérzékeny a felület és kapott egy bevonatot, hogy az ujjlenyomatok kevésbé látszódjanak meg a felületán.

Galéria megnyitása

Mint a legtöbb Amazfit okosórán, itt is egyedi rendszer van, amit magának fejleszt a márka felett álló vállalat, a Zepp. A Zepp OS 2.0 fut a Bip 5-ön, és ennek köszönhetően töméntelen mennyiségű sportmód (120+) és nagyon sok jó funkció lesz azonnal elérhető a felhasználóknak. Több mint 70 számlapból lehet majd válogatni a Bip 5-re szabva. Telefonhívásokat és az Amazon Alexa használatát is támogatja az újdonság – van benne mikrofon és hangszóró is. Még játékok (!) is elérhetőek lesznek a termékre, és sok opciót nyújt a testreszabhatóság érdekében.

Galéria megnyitása

Ugyan nem egy sportóráról van szó, de használható hobbistáknak minden gond nélkül. Hétféle mozgásformát magától is képes felismerni és elindítja a nyomkövetést az edzés megkezdésekor. A pluzus mellett a véroxigénszintet is képes mérni a szerkezet, és például futásnál, kerékpározásnál beállítható lesz a GPS-es nyomkövetés is. Egyszerre négy műholdhoz is tud csatlakozni a nagyobb pontosság és gyorsabb pozicionálás érdekében. Az aktivitásokat a végén meg is lehet osztani azonnal az óráról más alkalmazásokban.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.2 modult használva kapcsolódik a mobilokhoz a Bip 5. A készülékről eleve lehet majd hívást indítani, nemcsak a bejövő hívások fogadásánál lehet munkára fogni. Elérhető lesz rajta egy tárcsázó, valamint a névjegyzéket is lehet böngészni az egyszerűség kedvéért. Reggelente összefoglalót mutathat majd a Bip 5 a tulajdonosoknak a várható időjárással, alvási adatokat, egészségügyi információkkal, napi feladatokkal. A mobilokon a Zepp applikációt kell majd használatba venni az újdonsággal, hogy minden lehetőségét ki lehessen aknázni.

Galéria megnyitása

Csak 26 gramm az eszköz a szíja nélkül, de a szíjjal sem lesz sokkal nehezebb, csak azért nem számolják ezt bele, mert egyszerűen lehet cserélni. Ha pedig az ember lecseréli a szíjat, akkor a készülék teljes súlya már megváltozik. 45,9 mm magas a tok, de csak 38,1 mm széles és 11,2 milliméter vastag. Szíjból 22 milliméteres szélességűt lehet rákasztani, és igazából bármi válaszható hozzá, de egy bőrszíjjal például aligha mutatna jól.

Galéria megnyitása

A könnyedség részben annak köszönhető, hogy nem éppen prémium anyaghasználat jellemzi a Bip 5-öt, leginkább nagy strapabíróságú műanyagból áll a tok, és a gyári szíja is egyszerű szilikonból van. Viszont így legalább nemcsak légies, hanem bőrbarát is. Minden körülmények között kellemes érzés lesz viselni. Egy dologra biztosan nem jó választás a Bip, ez pedig a strandolás. A vízállóság szempontjából csak egy IP68 tanúsítványt tud felmutatni, szóval a spórolás oltárán ezt fel kellett áldozni.

Galéria megnyitása

Az okosóra üzemideje nagyon jó lett, pedig csak egy 300 mAh-s telepet sikerült beépíteni. Normál igénybevétel mellett 10 naponta elég lesz tölteni az Amazfit friss sikervárományosát, de visszafogottabb használatban a 20 nap is elérhető lesz, energiatakarékos módban pedig csaknem egy hónapig elmegy majd. Ha pedig éppen nagyon intenzíven alkalmazza valaki, akkor is bírni fogja 5 napig, de ebben már rendszeres GPS használat is benne van.

Galéria megnyitása

Az Amazfit Bip 5 napokon belül elérhetővé válhat Magyarországon is, szóval nem várat magára, és globálisan hozzáférhető lesz szinte azonnal. Az újdonság ajánlott fogyasztói áráról viszont még mindig nem esett szó: 90 euróba fog kerülni az eurózónában, és itthon sem lesz drágább, 36 ezer forint körüli összegért cserébe hozzá lehet majd jutni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére