Itt a világ legnagyobb képátlójú hajlítható kijelzős TV-je

Az elegáns UHD televízió sík- és hajlított kijelzős módja között egyetlen gombnyomással válthatunk, de az efféle úri huncutság bizonyosan nem lesz olcsó móka.

Itt a világ legnagyobb képátlójú hajlítható kijelzős TV-je

Az idei IFA 2014 még hivatalosan nem nyitotta meg kapuit, de a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatók egy része már lezajlott, így rengeteg új termékről hullott le a lepel. A Samsung sajtóeseményén például egy hatalmas, 105 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott UHD televíziót csodálhattak meg a szerencsések, ami már méretei miatt is ínyenc falat lehet azok számára, akik imádják a hatalmas képátlójú televíziókat.

A 21:9-es képarányú 105 hüvelykes kijelzővel ellátott Samsung televízió mégsem csak képátlója és UHD felbontása miatt lehet érdekes, hanem inkább azért, mert síkképernyős, illetve hajlított képernyős módban egyaránt képes működni, így a néző mindig eldöntheti, melyik módot szeretné használni. Az Ultra HD felbontású LCD panel kétféle üzemmódja között egyszerűen, gombnyomással lehet váltani – a sík és a hajlított üzemmód közötti váltás során a kijelző két széle kiemelkedik a korábbi síkból, azaz közelebb kerülnek a nézőhöz, így kialakul az íves hajlítás.

A világ legnagyobb képátlójú hajlítható kijelzős televíziója a szokásos 4200 milliméteres sugarú görbületet követi, csak úgy, ahogy a vállalat többi ívelt kijelzővel ellátott megoldása, illetve a nemrégiben bemutatott ívelt hengprojektorai. Annak érdekében, hogy a kijelzőn megjelenő tartalmak a tévéhez hasonlóan lélegzetelállítóak lehessenek, a Samsung beveti az UHD Dimming és UHD Upscaling technológiákat is, amelyek optimális képminőséget kínálnak – utóbbi például a különböző tartalmak UHD felbontásra való felskálázásában segít.

A hajlítható UHD kijelzővel ellátott Samsung televízió dizájn tekintetében is figyelemfelkeltőre és elegánsra sikeredett, így már csak egy kérdés maradhat vele kapcsolatban: vajon mennyibe kerül majd?

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a sík, nem hajlítható kijelzővel érkező kiadás 120 000 dollár körüli áron kapható, így hírünk főszereplője ennél csak drágább lehet. A Samsung egyelőre nem árulta el a termék várható ajánlott végfelhasználói árát, de ahogy érkezik friss információ, azzal azonnal frissítjük hírünket. Az biztos, hogy a különleges televízió nagyon-nagyon drága lesz.

Érdekesség, hogy a gyártó korábban már 85 hüvelykes képátlójú hajlítható kijelzővel ellátott televíziót is bemutatott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward