Itt a világ első Thunderbolt 3 tanúsítvánnyal ellátott külső SSD háza

Az OWC terméke minden szükséges követelményt maximálisan teljesít, a Mac-ek mellett pedig a PC-ket is tökéletesen támogatja. Extra szoftver segítségével a két platform közötti adatmozgatás is zökkenőmentesen megoldható.

Itt a világ első Thunderbolt 3 tanúsítvánnyal ellátott külső SSD háza

Az OWC egy különleges külső SSD házról rántotta le a leplet, amelyben M.2-2280-as csatolófelülettel ellátott SSD kártyák kaphatnak helyet. Az Envoy Express névre keresztelt termék érdekessége abban rejlik, hogy gyártója szerint ez a világ első olyan Thunderbolt 3 tanúsítvánnyal ellátott külső SSD háza, amely a szabvánnyal kapcsolatot összes szigorú követelményt teljesíti, tápellátást pedig a Thunderbolt 3-as porton keresztül valósítja meg.

A Mac és PC konfigurációk mellé egyaránt passzoló külső SSD ház egy szokatlan kábelezési megoldást használ: a 26 centiméter hosszú USB-C kábel látszólag a házba integrálva foglal helyet a rendszerben, ám a borítást leszedve egyből látszik, hogy a kábel másik végén is USB-C port van, így közvetlenül a NYÁK-on elhelyezett USB-C foglalatba illeszkedhet. Ez lehetővé teszi, hogy a későbbiekben szükség esetén könnyedén cserélhessük az esetlegesen megsérült kábelt.

Galéria megnyitása

Az Envoy Express ugyan megfelel a Thunderbolt 3 szabvány minden követelményének, ám a benne található SSD csak maximum 1553 MB/s-os maximális tempó elérésére képes, ami a lehetőségekhez mérten kevésnek tűnik. A mérést egy 2 TB-os OWC Aura Pro SSD kártyával végezték, ami akár 3400 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 2400 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére is képes, vagyis úgy tűnik, csak két PCIe 3.0-s sávot használ a külső SSD ház a négyből.

A kompakt SSD házat igény szerint akár az adott noteszgép fedlapjára is fel lehet szerelni a mellékelt gél, illetve műanyag rögzítő segítségével – ezeket természetesen nyom nélkül el lehet távolítani, ha már nincs szükség rájuk. Amennyiben viszont Mac és PC közötti adatmozgatásra szeretnénk használni a rendszert, akkor az OWC MacDrive szoftverére is szükség lesz, ami külön kapható. A csak maces, illetve csak pc-s használathoz természetesen semmilyen extra szoftver nem szükséges.

Az OWC Envoy Express két év jótállással kerül forgalomba, előrendelésben pedig már kapható is, méghozzá 68 dolláros áron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap