Itt a PS5… logója!

Erre senki nem számított.

Itt a PS5… logója!

Még mielőtt belekezdenék a nagy leleplezés kivesézésébe, a Sony Interactive Entertainment Elnöke, Jim Ryan PS4-gyel kapcsolatos számait venném elő.

A PS4 konzol jelenleg 106 milliós eladásnál tart, ami ennél is durvább, hogy erre a konzolra már 1,15 milliárd játék kelt el. Elképesztő.

A PS4 felhasználók durván harmada PS+ előfizető, vagyis 38,8 millió fő fizet be hónapról hónapra a multiplayer és az ingyen játékokért. Érdekes, hogy 103 millió aktív felhasználó párosul mellé, ami a forgalomban lévő gépek számához képest elég meglepően jó adat. A PSVR pedig 5 milliós eladásoknál tart.

Galéria megnyitása

A PlayStation 5 megjelenése a nyakunkon van, éppen ezért az emberek felfokozott izgalommal várják azokat a showműsorokat, ahol némi információkhoz juthatnak az új hardverrel kapcsolatban. Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy mit szeretnének látni. Kíváncsiak a gép kontrollerére, a rá készülő játékokra, szolgáltatásokra, specifikációkra és nem mellesleg a konzol végleges külsőjére. Főleg annak fényében, hogy az egész internet a fejlesztői változatot használja referencia képként, amikor a PS5-ről beszél, pedig ez senkinek nem jó, egyértelmű, hogy nem úgy fog kinézni a konzol, ám ezt sokan nem is akarják megérteni vagy nem is tudják mi a különbség az otthoni konzol és a fejlesztői gép között.

Szóval ennyi érdekes és izgalmas témát figyelembe véve, a Sony nagy büszkén megmutatta nekünk a PlayStation 5 logóját.

A helyzet az, hogy egy logó készítése elképesztően nehéz, összetett folyamat, főleg egy olyan márka esetében, amit vélhetően több tízmillióan fognak használni. Nem kérdés, hogy sokat törték magukat, milyen logójuk legyen, de végül a biztonságos és egyszerű PS4->PS5 számcserét választották.

A kérdés az, hogy miért kellett ehhez egy CES? Ezt jobb helyeken egy twitter üzenetekben dobják ki és senki nem áll ki a színpadra és ezt szánja a legnagyobb bejelentésnek.

Természetesen pár infót azért dobtak be az új gépről. 3D hangzás támogatást kap, a Microsofthoz hasonlóan ők is hoznak adaptív, személyre szabható kontrollert, az ultra gyors SSD lesz az egyik fő eleme a gépnek, hardveres Ray Tracinget is hoz, Ultra HD Blu-Ray lejátszót kap és 2020 ünnepi szezonjában érkezik.

Mivel a Sony ennyire jól kezelte megint a publikumot, szeretném szórakoztatóvá tenni a bejelentést, hogy legyen értelme, jöjjenek a rajongók által kreált mémek.

A teljes adás megtekinthető itt:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap