Shop menü

IPHONE-OKHOZ AD MEMÓRIAKÁRTYA TÁMOGATÁST AZ ANKER ÚJDONSÁGA

Egy olyan MagSafe kiegészítővel állt elő a vállalat, ami a haladó és profi videósok számára lehet elsősorban előnyös, ráadásul egészen olcsó lett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
iPhone-okhoz ad memóriakártya támogatást az Anker újdonsága

Tavaly az Apple az iPhone 15 szériát már USB-C csatlakozóval indította el, ez pedig sok új lehetőséget nyitott meg a felhasználók előtt. Örömteli, hogy az Apple nem akarta a vásárlókat még a szabványos csatlakozó mellett is szűk korlátok közé szorítani. Ennek köszönhetően lehet például külső adattárolóra videózni.

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeknél megoldható, hogy az USB-C-n a mobiltelefonokhoz csatlakozhasson bármilyen kapacitással rendelkező adathordozó. A csatlakoztatott tárolóeszközt a felhasználó kiaknázhatja egyebek mellett azzal a céllal is, hogy közvetlenül oda legyenek elmentve a videók. A ProRes videófájlokat is azonnal a külső tárolóeszközre lehet menteni, nem kell ezeket másolgatni.

Galéria megnyitása

Annyi megkötés persze van, hogy eléggé gyorsnak kell lennie annak az adattárolónak, amire videózni szeretne a készülék gazdája. Hiszen a ProRes videók kiemelkedően nagy bitrátát használnak a megfelelő minőség biztosítása érdekében. Ezen a téren nem köt kompromisszumot az Apple, ezért minden adattárolónak teljesítenie kell a minimum 220 MB/s-os sebességet. Fontos, hogy ez már az írási sebesség, ami azért általában nehezebben megy az eszközöknek.

Galéria megnyitása

Az Anker most alkotott egy olyan MagSafe kiegészítőt, ami az okostelefonhoz vezetéken keresztül is kapcsolódik amellett, hogy ugyebár a mágneses rögzítésről gondoskodik. Az USB-C csatlakozója megfelel az USB 3.2 szabványnak és támogatja a 10 Gbps-os átviteli sebességet is. Vannak már olyan MagSafe kiegészítők, amik SSD-nek adnak otthon, itt azonban más a helyzet, az Anker memóriakártya foglalatokkal látta el az eszközt. Így adapterként funkciónál majd a tartalomgyártók számára, akik valószínűleg örömmel használják majd a meglévő memóriakártyáikat a videók rögzítésére.

Galéria megnyitása

Egy mozdulattal lehet majd a memóriakártyákat cserélgetni az Anker MagGo USB-C Adapterben, SD kártya és microSD is mehet az eszközbe. A legmagasabb minőségű 4K60 ProRes felvételeknél a 220 MB/s-os tempón felül minimum 256 GB-os tárkapacitásra is szükség lesz. A 4K30 ProRes videóknál már elég a 150 MB/s-os írási sebességet garantálni 128 GB-is méret mellett, az 1080p30 ProRes anyagokhoz pedig a 100 MB/s-os sebesség is megteszi 64 GB-os tárkapacitással karöltve. A beépített kábelnek hála az olvasó bárhol, bármikor rendelkezésre áll majd azonnal.

Amikor egy memóriakártya megtelik, azonnal lehet cserélni és folytatódhat a felvételek készítése. A tárkapacitás így nem fogy el addig, amíg van kéznél memóriakártya. Akár az iPhone-ra is lehet majd videókat átmozgatni, például egy nagyobb tárkapacitású okostelefonra gond nélkül felmásolhatók lesznek például friss drónokkal készített videók.

Galéria megnyitása

A tervezők az Anker MagGo USB-C Adaptert felruházták egy oldalsó USB-C csatlakozóval is, ennek köszönhetően olyankor is lehetősége lesz az embereknek tölteni a készüléküket, mikor éppen videóznak vele. Sokszor megesik, hogy a mobiltelefon nem bírja az egész napoos nyüstölést, így ez az opció mindenképpen jól jöhet. 42,5 W-os töltést tud az eszköz kábelen keresztül, miközben a 312 MB/s-os sávszélességről is gondoskodik.

Galéria megnyitása

Az Anker MagGo USB-C Adapter iPhone mellett használható igazából bármi mással is, iPad, MacBook egyaránt csatlakoztatható hozzá, és más egyéb USB-C-vel rendelkező eszköz is. Lassan jönnek a Qi2 támogatást nyújtó androidos okostelefonok, amikkel szintén érdekes lehet majd a használata. Ott már adott esetben ugyanúgy rendelkezésre állhat a mágneses rögzítés támogatása.

Nem lesz túlzottan drága a kiegészítő, jó ár-érték arányt nyújt, ami az Ankernél megszokott. Nettó 35 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba az Anker MagGo USB-C Adapter az Egyesült Államokban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére