Shop menü

INTEL THUNDERBOLT SHARE: ADAT-, KIJELZŐ- ÉS ESZKÖZ-MEGOSZTÁS KÉT PC KÖZÖTT, EGYSZERŰEN ÉS BIZTONSÁGOSAN

Az új funkcionalitás egy friss alkalmazás formájában érkezik, ami licenc ellenében érhető el az OEM partnerek számára, akik általa extra hozzáadott értéket biztosíthatnak legújabb Thunderbolt portos termékeikhez.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Intel Thunderbolt Share: Adat-, kijelző- és eszköz-megosztás két PC között, egyszerűen és biztonságosan

Az Intel csapata egy új technológia bejelentésére készül, amellyel kapcsolatban a VideoCardz csapata már meg is szerezte az összes fontos és lényeges információt, így ezeket az alábbiakban tálaljuk. Amennyiben a hivatalos bejelentés alkalmával újabb részletekre derül fény, természetesen frissítjük hírünket.

Galéria megnyitása

Hogy mi is ez az új technológia? A Thunderbolt 4 és a Thunderbolt 5 szabvány köré épített Thunderbolt Share, ami számos hasznos lehetőséggel ajándékozza meg a kompatibilis konfigurációkat és eszközöket. A Thunderbolt Share egy egyszerű, kábel alapú technológia, amelyen keresztül két PC között megoszthatóak a különböző perifériák, legyen szó egérről, billentyűzetről, vagy éppen külső adattárolóról.

Galéria megnyitása

Ezzel egy időben adatmegosztásra is lehetőség nyílik, vagyis a két rendszer között könnyen és gyorsan másolhatunk fájlokat, ehhez nem kell GbE kapcsolatot vagy külső adattárolót használni. Igény esetén fájlok szinkronizálását is támogatja az alkalmazás, ami szintén sokszor jöhet jól, de akár adatmigrációt is végezhetünk a régi gépünkről az újra.

Galéria megnyitása

A Thunderbolt Share lehetőséget nyújt még kijelző-megosztásra is, méghozzá a forrásnak megfelelő felbontást megtartva, tömörítés nélkül, alacsony késleltetés mellet. A Thunderbolt Share szoftveren keresztül akár a másik PC-t is irányíthatjuk, amennyiben szükséges.

Galéria megnyitása

A csatlakozás többféle módon is kivitelezhető: a két PC vagy notebook kapcsolódhat egymáshoz közvetlenül, de akár Thunderbolt dokkoló, vagy éppen egy Thunderbolt portos monitor is bevethető, ha rendelkezésre áll. A kapcsolat létrehozása automatikusan és biztonságosan, felhasználóbarát módon történik, és természetesen PC és notebook között is működik, ha a feltételek adottak.

Galéria megnyitása

A Thunderbolt Share funkciót az Intel nem közvetlenül a végfelhasználók számára teszi elérhetővé, hanem az OEM partnerek számára, akik ezen keresztül extra szolgáltatást biztosíthatnak az adott konfiguráció mellé. A Thunderbolt Share használatának előfeltétele a kompatibilitás megléte, vagyis csak Thunderbolt 4-es vagy Thunderbolt 5-ös porttal ellátott rendszerek használhatóak, és ez önmagában nem elég, hiszen a megfelelő licencet is meg kell vásárolnia az adott OEM-nek az Inteltől, csak így biztosíthatja a technológiát a felhasználók számára – egyfajta hozzáadott értékként.

Galéria megnyitása

Az Intel csapata eddig már több partnerrel is megállapodott, azaz sokan rendelkeznek a Thunderbolt Share használatához szükséges licenccel. A szóban forgó partnerek között az Acer, a Lenovo, az MSI, a Razer, a Kingston, a Belkin, a Plugable és a Promise Technology egyaránt jelen van, és a kör várhatóan tovább bővül majd, ahogy a Thunderbolt Share funkciót elkezdi felkapni a piac. A Thunderbolt Share alkalmazás a jelek szerint Windows operációs rendszert igényel, hivatalos bejelentésére rövidesen sor kerül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére