Intel: az Android 4.0 már tartalmaz x86-os optimalizációt

A legfrissebb hírek alapján már nem meglepő, hogy az Ice Cream Sandwich mobil operációs rendszerrel ellátott készülékek, amelyekben Intel SoC teljesít szolgálatot, már úton vannak. A gyártó nagyjából két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy együttműködésbe lép a Google szakembereivel annak érdekében, hogy az Android OS Atom processzorokon is használható legyen. Most végre úgy néz ki, hogy kezd beérni az együttműködés első gyümölcse.

Intel: az Android 4.0 már tartalmaz x86-os optimalizációt

A legfrissebb hírek alapján már nem meglepő, hogy az olyan Ice Cream Sandwich mobil operációs rendszerrel ellátott készülékek, amelyekben Intel SoC teljesít szolgálatot, már úton vannak. A gyártó nagyjából két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy együttműködésbe lép a Google szakembereivel annak érdekében, hogy az Android OS Atom processzorokon is használható legyen. Most végre úgy néz ki, hogy kezd beérni az együttműködés első gyümölcse.

Az IDG News forrásai szerint az Android 4.0-s kiadása már rendelkezik x86 optimalizációval, így a szoftver készen áll arra, hogy együttműködjön az Intel mobil processzoraival ellátott okostelefonokkal, valamint tábla konfigurációkkal. Az első olyan okostelefon, amely az Intel Medfield SoC egysége köré épül, várhatóan a következő év első felében jelenhet meg. Érdekeség - viszont nem meglepő - hogy a gyártó feladta korábbi, MeeGo operációs rendszerrel kapcsolatos terveit is annak érdekében, hogy a Google-lel közösen kifejleszthessék az Android OS Intel alapú eszközökön is működő kiadását.

A szóban forgó Medfield SoC egység egyébként egy 32 nm-es csíkszélességgel készülő Intel Atom SoC, amely nem csak okostelefonokban, hanem tábla PC-kben is jelen lesz majd. A májusi Computex alkalmával a gyártó azt állította, hogy a Medfield alapú táblák 0,89 cm-nél vékonyabbak lesznek, súlyuk pedig nem haladja meg a 680 grammot. Amennyiben az irányt tényleg sikerül tartani, akkor az új, 10 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel ellátott Intel tábla PC-k versenyképesek lesznek ARM alapú társaikkal szemben – legalábbis méret tekintetében mindenképpen.

A Medfield SoC egységek sorozatgyártása még idén megindulhat, de a chip a korábbi információk szerint 2012 első fele előtt biztos, hogy nem jelenik meg a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward