Inno3D iChill HerculeZ X3 Ultra Cooler Kit

Az Inno3D ütős videokártyahűtő-csomagja hamarosan külön is megvásárolható lesz.

Inno3D iChill HerculeZ X3 Ultra Cooler Kit

A hűtő - ami a gyártó egyes GeForce GTX 780-as és GeForce GTX 770-es videokártyáiról már ismerős lehet - egy nagyméretű réz talpazatot alkalmaz, amelyből 5 darab speciális, High Heat Flux típusú hőcső indul el az alumínium lamellák felé. A hőcsövek remek hatásfok mellett, nagyon gyorsan juttatják el a GPU által termelt hőt a rengeteg alumínium hűtőbordából álló hűtőtömbökhöz, amelyekből rögtön kettő is rendelkezésre áll. A hűtőtömbök felett összesen három darab ventilátor teljesít szolgálatot.

Az egyenként 11 lapáttal gazdálkodó ventilátorok forgórésze könnyedén levehető a tekercset tartalmazó állórészről, így a ventilátorlapátok, illetve a ventilátor kerete egyszerűen megtisztítható a portól. A ventilátor tervezésekor a vállalat mérnökei arra is odafigyeltek, hogy a termék porálló legyen: a ventilátor speciális HerculeZ Bearing típusú csapágyazásához ennek köszönhetően csak nagyon minimális mennyiségű por juthat el. A ventilátorok felett, illetve körülöttük speciális borítás húzódik, amely oldalt is tartalmaz szellőzőket. Ezzel a megoldással a ventilátorhoz több friss levegő jut, ami különösen SLI rendszereknél jöhet jól.

Az új hűtőrendszerhez egy hátlapi takarólemez is jár, ami nem csak hűtőlapként, de merevítésként is szolgál, így a nyomtatott áramköri lap meghajlásától és tekeredésétől sem kell félni, plusz a hőelosztás hatásfoka is jobb.

A gyártó mérései alapján a GeForce GTX 780-as videokártyák referencia hűtéséhez képest sokkal jobban teljesít a háromventilátoros újdonság: üresjáratban 32 helyett 25 Celsius fokon, teljes terhelés alkalmával pedig 83 helyett 61 Celsius fokon tartja a GPU-t, ami igen jól hangzik.

A szóban forgó videokártya hűtő egy GeForce GTX 780-as modellen
A szóban forgó videokártya hűtő egy GeForce GTX 780-as modellen

Az újdonság tehát egy minőségi, komoly hűtőteljesítménnyel érkező megoldásnak tekinthető, ami már több Inno3D videokártyán is bizonyított, de rövidesen önálló kiegészítőként is megvásárolható lesz. A vállalat kínálatában egy olyan GeForce GTX 780-as, illetve két GeForce GTX 770-es videokártya van jelen, amelyeken a fentebb bemutatott hűtés teljesít szolgálatot. Ezen felül az Inno3D egy olyan GeForce GTX 760-as videokártyát is kínál, amelyen hasonló hűtés található - azért csak hasonló, mert annál a modellnél a 11 helyett 9 lapátos ventilátorokat alkalmaztak a cég mérnökei.

A cég hivatalos sajtóközleményéből nem derült ki, hogy az Inno3D iChill HerculeZ X3 Ultra Cooler Kit pontosan mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, és az sem tudható, hogy a csomag mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward